Akçakoca İl Genel Meclis Üyesi Ziya Denizgez, geçtiğimiz günlerde Dereköy Camii’nin deprem nedeniyle hasar gördüğünü ve caminin yenilendiğini duyurdu. Denizgez, ayrıca caminin bitişiğindeki şadırvan ve tuvalet binasının da oldukça eski olduğunu ve dereye meyilli olduğu için yenisi yapılmak üzere yıkıldığını belirtti.
Denizgez, "Dereköy Camii, deprem nedeniyle ciddi hasar almıştı ve bu nedenle yıkılmıştı. Camimizin yeniden inşası tamamlandı. Şimdi ise caminin bitişiğindeki şadırvan ve tuvalet binası, eski yapısı nedeniyle kullanım açısından sorun oluşturuyordu. Ayrıca binanın dereye meyilli olması, olası bir selde riski artırıyordu. Bu nedenle, yıkılması ve yeni bir yapının inşa edilmesi kararlaştırıldı. Enkaz kaldırma işlemleri Düzce İl Özel İdare ekipleri tarafından yapıldı" dedi.
Yeni şadırvan ve tuvalet binasının yapımına en kısa zamanda başlanacağı ifade edildi. Akçakoca Dereköy halkı, bu yenilikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Akçakoca İl Genel Meclis Üyesi Ziya Denizgez'e teşekkür etti.
İstatistikleri ve reklamları gör
Tüm ifadeler:
11
YORUMLAR