Reklam
Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin...

Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi ve çeyiz parası!

30 Temmuz 2024 - 17:21

Yeni evlenecek olan çiftlere devlet tarafından farklı destek ödemeleri yapılmaktadır. Bu ödemeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldığı gibi farklı belediyeler tarafından da yapılmaktadır.

Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi ve çeyiz parası!

 

Aile yapısının desteklenmesi ve yeni kurulacak ailelerin temellerinin sağlam olabilmesi adında devlet, yeni evlenecek olan kişilere belirli yardımlarda bulunuyor. Yeni evlenecek olan çiftlere maddi destek sağlamak adına kurulan Aile ve Gençlik Fonu, bu yardımların hak sahiplerine ulaşmasın sağlıyor. Aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’de yine evlenmeyi planlayan gençlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunmayı hedeflemektedir.

Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi ve çeyiz parası!

150 Bin Lira Kredi Desteği

Evlenecek Gençlerin Desteklenme Projesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilmiştir. Bu proje kapsamında evlenecek olan çiftlere 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sağlanmaktadır. Kırk sekiz ay geri ödeme ve aynı zamanda iki yıl geri ödemesiz avantajlarına da sahip olan bu kredi desteği, evini kuracak gençlere maddi bir destek sağlıyor. Aynı zamanda başvuruda bulunan çiftlere evlilik öncesi ve evlilik sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri de yine devlet tarafından veriliyor. İlgili proje şimdilik Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimizde hayata geçirilmiştir.

Evlilik Kredisine Başvurmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Kırk sekiz ay vadeli ve iki yıl geri ödemesiz olarak sunulan evlilik kredisinden yararlanmak için kişilerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen şartlara uygun olması gerekir. Bu krediden yararlanmak için bakanlığın kişilerde aradığı şartlar şu şekilde açıklanmıştır;

  • Krediden faydalanmak isteyen çiftlerin on sekiz ila yirmi dört yaş arasında olması
  • Destekten yararlanmak isteyen kişilerin, herhangi bir Türk Ceza Kanunu’nda yer alan ağır suçlardan ceza almamış olması
  • Kişilerin maddi durumlarının evlenmeleri için yeterli olmaması

Çeyiz Parası

Evlilik kredisinin yanı sıra devlet tarafından evlenmek isteyen çiftlere çeyiz parası desteği de sunulmaktadır. Ancak çeyiz parası desteğinden sadece ölüm aylığı alan kız çocuklar yararlanabilmektedir. Bu durumda anne ya da babası vefat eden kız çocukları, vefat eden sigortalıdan kalan ayılık ile geçimini idame ettirirken evlilik kararı almış ise devletin sunduğu çeyiz parasından yararlanabiliyor. Devlet memurluğu kategorisinden ölüm aylığı alan bir kişi, aylık maaş tutarının on iki katı kadar çeyiz parası alabilir. 4/A ya da 4/B çalışma kollarına bağlı bir şekilde aylık alanlar ise aylık maaş tutarlarının yirmi dört katını çeyiz parası olarak geri alabilir. Bu destek kaleminde kız çocukları için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Ancak anne ya da babası vefat eden erkek çocuklarının bu haktan yararlanması söz konusu değildir.

Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi ve çeyiz parası!

Evlilik Yardımı Veren Kurumlar

Evlenecek olan genç çiftlere devlet tarafından bazı destekler verildiği gibi devlete bağlı bazı kurumlar da yine evlenecek çiftlere maddi olarak destek sağlamaktadır. Bunların başında özellikle büyükşehir belediyeleri yer alıyor. İBB, kendisine başvuran yeni evlenecek çiftlere belirli oranda maddi destek sağlamaktadır. Bu destek ile ilgili tüm bilgiler, İBB’nin kendi resmi internet sitesinde yer almaktadır. İBB’nin yanı sıra evlilik desteğine başvurmak için başvuru yapılabilecek devlet kurumları şu şekilde sıralanmaktadır;

  • İLKSAN
  • Sosyal Güvenlik Kurumu
  • Aile ve Sosyal Hizmetle Bakanlığı
  • E-devlet platformu

Yukarıda yer alan devlet kurumlarına evlilik yardımı başvurusu yapılması halinde bazı belgeler talep edilecektir. Ancak talep edilecek olan belgeler, başvuru yapılacak olan devlet kurumuna göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle kurumların resmi internet sitelerinin ziyaret edilmesi ve belgelerin net olarak öğrenilmesi işlemlerin yolunda gitmesi için daha sağlıklı olacaktır. Ardından ilgili kurumlara direkt başvuru yapılabilir ya da online başvuru kanalları tercih edilebilir.

Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi ve çeyiz parası!

 

devlet desteğiyeni evlenen çiftevlilik kredisiçey

Kaynak: Milli gazete
Bu haber 397 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Korugöl Tabiat Parkı Yol Güzergahında Asfaltlama Çalışmaları İncelendi
Korugöl Tabiat Parkı Yol Güzergahında Asfaltlama Çalışmaları...
Akçakoca'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
Akçakoca'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı