Reklam
Reklam
Polisevi ve öğretmenevi binası neden yapılmaz?
İlhami Atasever

İlhami Atasever

Halkın Kürsüsü

Polisevi ve öğretmenevi binası neden yapılmaz?

23 Şubat 2021 - 11:12

23.03.2016 tarihinde bu köşeden “Polis Lojmanlarının Bulunduğu Yer Değerlendirilemez mi?” başlıklı köşe yazısında;    

“Otopark camiinin batısına doğru Düzce Devlet Hastanesine giderken, eskiden Polis lojmanları olarak bilinen yer depremden bu yana boş bir arsa olarak duruyor. İçinde bir köşede de çocuk polis bürosu var.

Bu lojmanlar 1999 Düzce depreminde yıkılmıştı. O arsa yaklaşık 16 yıldan beri boş vaziyette duruyor. Neden? Bu arsaya bir polis evi yapılamaz mı? Misafirhane yapılamaz mı?

Milyonların heba olmaması, milli servetin çürümemesi, kalıcı işyerlerinin Özel İdare binası olarak tahsis edilmesinde, öğrenci yurdu olarak değerlendirilmesinde gösterilen kararlılık, polis lojmanları olarak bilinen boş arsanın değerlendirilmesi için de gösterilmesi gerekmez mi? Bu iş herhalde yine valimize kaldı.

Burası polis evi veya misafirhanesi olarak değerlendirilse iç turizme de katkısı olur. Ankara’dan gelen misafirlere kalacak yer olarak değerlendirilebilir. Yemekhanesi para kazanabilir. Konferans salonu olarak değerlendirilebilir. Çünkü arsa, merkezi bir yerde, herkesin çok rahat gelip gidebileceği ayakaltı bir yerdedir. Bu iş ile kimin ilgilenmesi gerekir bilemem ama herhalde yine vali bey ilgilenecek. Özellikle vali bey bu işle ilgilenmelidir.” Şeklinde yazmıştım.

***

Bu yazıdan sonra oraya Polis Merkezi binası yapıldı. Düzce basınında 18.04.2018 tarihinde şöyle bir haber çıkmıştı;

“Düzce İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde şehir merkezindeki mahallelere asayiş konusunda hizmet veren ve Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki kiralık binada hizmet binası ‘Şehit Osman Çatana Polis Merkezi’, Hastane Caddesi eski Çocuk Şube Müdürlüğü bahçesinde yapılan kendi binasına taşındı. Bin 500 metrekare kapalı alanı bulunan yeni binada park yeri, polisler için spor ve dinlenme odaları, asayiş motorlu yunus timleri ve asayiş resmi ekipleri bulunacak. Ayrıca Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü de aynı binada hizmet verecek.” Şeklinde güzel ve mutlu bir haber çıkmıştı!

***

23.03.2016 tarihinde yazdığım köşe yazısından sonra o kocaman alana sadece bir polis merkezi binası yapıldı ama orada yaklaşık 3-4 dönüm civarında bir boş alan daha var. Oraya içinde oteli, restoranı, kafesi, konferans salonu vb. bölümleri olan bir polis evi veya misafirhanesi adına ne derseniz deyin yapılması neden düşünülmez? Düzce denizi, yaylaları, şelaleleri, mağaraları, gölleri, dağlarıyla turizm şehri olan bir ilimizdir. Düzce’ye öyle bir bina yapılamaz mı?

***

Düzce öğretmenevi binasının yapımına da bir türlü başlanamadı!

Düzce öğretmenevi binasının yenilenmesi ile ilgili bu köşeden muhtelif tarihlerde 8 adet köşe yazısı yazdım. En son 29.06.2020’de yazmıştım.

Yapılması planlanan yeni Öğretmenevi binası için Kiremitocağı Mahallesinde, Gençlik Merkezi Müdürlüğü binasının yanı başında yaklaşık 6.5 dönüm yer tahsisi yapılmıştı. Bildiğim kadarı ile yaklaşık 4 yıl önce bu yerin zemin etüdü yapılmış projesi de çizilmişti! Böyle bir öğretmenevi binası hem kendisine gelir sağlar, hem de kendi camiasına olduğu gibi vatandaşlarımıza da hizmet verir. İlimize yapılacak böyle bir yatırım doğru bir yatırım olmaz mı?

Eğitim sendikaları tarafından da eksikliği zaman zaman dile getirilen öğretmenevi binası, iki önceki sayın valimizin başkanlığında 20.01.2016 tarihinde bir toplantı düzenlenmişti. Toplantıya Düzce Belediye Başkanı, Milli Emlak Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, Defterdar, Düzce Belediyesi İmar Müdürü ve Memur-Sen Düzce temsilcisinin de katıldığı toplantıda yeni öğretmenevi binasının yapımı için istişarelerde bulunulmuştu. Azmimilli Mahallesi, Gazhane Caddesi üzerinde bulunan mevcut Öğretmenevinin yeni yeri için Kiremitocağı Mahallesi’ne yeni yapılan Gençlik Merkezinin yanındaki arsa düşünülüyordu…

Şu an 14 yatak kapasite ile hizmet veren Öğretmenevinin yatak kapasitesinin artırılarak “4 yıldızlı bir öğretmen evine dönüştürülmesi planlanıyordu. Proje çalışmalarının bittiği yeni Öğretmenevi binasının, artan nüfusa cevap vermesi isteniyordu. Küçük, orta ve büyük toplantı salonları, 1500 kişilik düğün, kongre salonu, restoranı olan, 250-300 kişilik toplantı-yemek salonu, bay ve bayan kuaförü, dinlenme ve tv odaları olan, çocuk parkı, engelli, suit odaları bulunan 200 kişilik oteli olan bir proje düşünülüyordu. En az 300 araçlık parkı olan yeni Öğretmenevinin 2019 yılının Mart ya da Nisan ayında temelinin atılması hedefleniyordu.” Şeklinde basında haberler çıkmıştı. Her şeyi hazır olduğu söylenen o binanın temeli neden bugüne kadar atılmadı?

Mevcut haliyle yıllık 8-9 milyon cirosu olduğu ve kendi imkanlarıyla 55 kişiye istihdam sağladığı bilinen öğretmenevi müdürlüğü böyle bir binayı belki kendisi bile yapabilir. Olur mu öyle şey demesin kimse örneği var. Mesela; Bu satırların yazarı görevdeyken görev yaptığı kurumun binasını yine kurumumuzun derneği üzerinden o zamanki valimizin, Milli Eğitim Müdürümüzün ve dernek başkanımızın destekleri ile başlatılarak kaba inşaatını bitirmiş ve kalanını da devletin verdiği parayla tamamlamıştık. O kurum şimdi problemsiz bir şekilde Düzce halkına hizmet veriyor! Her şeyi hazır olan o projenin gerçekleşmesi için kim neyi bekliyor? Hoşça kalın.

Bu yazı 2041 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar