Reklam
Reklam
İlimiz siyasetçileri de isterse olur!
İlhami Atasever

İlhami Atasever

Halkın Kürsüsü

İlimiz siyasetçileri de isterse olur!

17 Mart 2021 - 11:30

Bir il müdürü yatırım getirebilir mi?

Bir il müdürü görev yaptığı kurumun patronudur. Ne demek bu? Astığı astık, kestiği kestik demek midir? Hayır. Ya ne? Hangi kurum olursa olsun ilgili kurumun işini, işleyişini, ihtiyacını o kurumun müdürü bilir. Siyasi kişiliği olan kişi veya kişiler kurumun işleyişini ve ihtiyacını kurumun idarecisi kadar bilemez. Bilmesi de gerekmez. Bir müdür, görev yaptığı kurumun ve içinde bulunduğu ilin ihtiyaç tespitini daha iyi yapar. Bunun için de proje yapar. Yaptığı projeyi valilik oluru ile bağlı bulunduğu bakanlığa bildirir. Siyasiler, ihtiyaç olduğunda devreye girer, problem varsa çözer veya işi hızlandırır. Olması gereken de budur. Bu başarıda herkesin payı vardır. Bu başarı projeyi yapanların başarısıdır. Ama bu başarı aynı zamanda iktidar partisinin de hanesine artı olarak yazılır. Aksi halde bu başarının kime ait olduğunun tartışılması abesle iştigaldir!

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü projeleri!

İlimizde, gerek merkez ilçe, gerekse diğer ilçelerde gezilecek görülecek çok güzel tarihi ve turistik yerlerimiz var.

Mesela; “Samandere ve Güzeldere şelaleleri”, Yığılca “Yılançatı Ağlayan Şelale ve Kanyonları, Mengen ve Yoğunpelit Şelaleleri”, “Saklıkent Şelalesi”, “Sarıkaya ve Gökçeağaç Mağaraları”, “Yedigöller Milli Parkı”, Düzce’yi, Akçakoca’yı, Ereğli’yi ayaklarının altına alan “Bacaklı Yaylası,” Akçakoca ilçesinin “Denizi”, “Fakıllı Mağarası”, Gölyaka ilçesinin “Kardüz Yaylası”, Kaynaşlı ilçesinin “Topuk Yaylası”, daha önceden bilinen “Efteni ve Derdin Kaplıcaları”, tarih fışkıran “Konuralp” beldemiz-mahallemiz vb. gibi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yukarıda sözü edilen yerlerin yollarının yapımı veya tanıtımı için bugüne kadar önemli bir proje hazırlamış ve uygulamaya koymuş mudur? Buralarla ilgili yatırım projeleri yapılmış mıdır? Kültür ve Turizm Bakanlığına böyle bir proje gönderilmiş midir? Gönderilmişse bugüne kadar hangileri gerçekleşmiştir? Gerçekleşmeyen proje varsa hangileridir ve sebepleri nelerdir?

Her dönemin kendine göre bir özelliği vardır. Bu dönem salgın hastalık dönemidir. Devlet olarak yatırımlar için belki uygun bir dönem olmayabilir. Ya bugüne kadar geçen günler ve yıllar! Ama her şeyin bir yolu vardır.

Mesela; Turizm alanında yatırımcı bulunamaz mı? Bu konuda araştırma yapılamaz mı? İkili ilişkiler işletilemez mi? Bunun için acaba herhangi bir girişimde bulunulmuş mu veya bu konuda gayret gösterilmiş mi? Bu konuda girişimde bulunulmuşsa bu güne kadar neden olumlu bir gelişme sağlanamamış, neden ortaya bir şeyler konulamamış? Girişimde bulunulmamışsa neden bulunulmamış?

Mesela; Her yıl Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMITT) fuarında, Düzce ilimiz ile ilgili birçok güzellikler sergilenir ve o güzellikler orada kalır. Gönül arzu eder ki fuarda sergilenen bu güzellikler, sadece fuarın açık kaldığı günler için geçerli olmasın. Bir iki halk oyunları dansı veya hediyelik sepet-paketlerle yetinilmesin. Yapılacak olan projelerle Düzce’nin tüm güzelliklerinin herkes tarafından bilinmesi ve görülmesi sağlansın. Tüm müdürlükler, ilimize hizmet gelmesi için yatırım ve proje anlamında gereğini yapsın!

Bolu ili yanıbaşımızda bu konuda bizden çok çok ileride. Sakaya - Sapanca, Kocaeli-Kartepe, Yalova bizlerden çok çok ilerideler. Yıllar boşa geçiyor, Turizm açısından Düzce’ye yazık oluyor. Bunun faturası siyasilere kesilir. Bunun ceremesini gelecek nesil çeker. Bunu anlamak ve gereğini yapmak çok mu zor? Düzce’mizin hangi ilçesi veya beldesi turizm açısından proje yapmaya uygun değil?

Eğer bir ilin ileri gelenleri bir araya gelmemiş, gelememiş şu veya bu nedenle getirilmemişseler, senlik benlik davası güdülmüşse, şahsi menfaatler söz konusu olmuşsa bu memlekete hizmet gelmeez. Aman efendim öyle demeyin, umutsuz olmayın. İyi de bu memlekette dünyaya geldik, bu memlekette yaşıyoruz, olan biten birçok şeyi de görüyor ve duyuyoruz.

Mesela; Kardüz yaylası neden bir kayak merkezi olmasın diye bu memlekette eski vekillerimizden Necmi Hoşver ve Dr. İbrahim Korkmaz tarafından uzun süre dillendirildi. Bundan 7-8 yıl evvel Kardüz Yaylası yolunun sadece yarı yolunu yapabildik, elektrik getirdik ve turizm alanı ilan edebildik. Hepsi o kadar.

17.08.2012-18.08.2013 tarihleri arasında ilimizde görev yapan Adnan Yılmaz valimiz "Bugün benim için bir milattır” dedi. Samandere Köyü'nden Abant Tabiat Parkı'na ulaşacak yolun turizme katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Yol çalışmalarına o zaman başlanmıştı. Vali Yılmaz yatırımcılara Düzce'ye yatırım yapılması için çağrıda bulunmuştu. "Yapımı tamamlanan Yedigöller yolumuz, proje ihale hazırlıkları, devam eden Efteni gölümüz, çalışmalarını başlattırdığım Kardüz yaylası yolu ve Kardüz kış sporları merkezi projemiz, Kardüz yaylasını Kızık yaylasına dolayısıyla Pürenli ve Balıklı yaylasına oradan da Mudurnu'ya bağlayacak olan Kardüz, Kızık arası orman yolumuz… vb.”

Sonuç; Valimizin ve milletvekillerimizin ömrü bu iş için yetmedi. Yayla ve Şelale yolları yapılamadı. Sadece Güzeldere şelalesinin Toptepe tarafındaki yolu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini biliyorum. 2021 yılı Düzce’de Turizm yılı ilan edildi. Günler, haftalar, aylar geçecek ve yıl bitecek yine bir şey olmayacak. Aman hocam ümitsiz olmayalım diyebilirsiniz. İlimiz siyasetçileri de isterlerse, bir ve beraber olursak olur. Canı gönülden inanmak istiyorum inşallah olur. Hoşça kalın.

Bu yazı 1386 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar