Reklam
Reklam
Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve teşekkür!
İlhami Atasever

İlhami Atasever

Halkın Kürsüsü

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve teşekkür!

03 Aralık 2022 - 13:23

İnsan olarak zaman zaman hastalanırız ve doktora gideriz. Bu durum önce Aile Sağlığı Merkezlerine, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) yoluyla veya bizzat hastanelere, ya da acil bir durum olduğunda 112 acil yani ambulans ile hastanelere giderek gerçekleşir. Bu ihtiyaç duruma göre devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel sağlık kuruluşları veya şehir hastaneleri yoluyla giderilir.  

 

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinden sonra Düzce Atatürk Devlet Hastanesinin durumunu 35-40 yaşın üzerindekiler çok rahat bilirler. Depremden sonra insanlarımız hastane bahçesine kurulan çadırlarda tedavi ediliyordu. Nihayet devletimiz, yıkılan Düzce Atatürk Devlet Hastanesinin yerine bugünkü bildiğimiz hastaneyi yaptı. 19 Eylül 2016 tarihinden itibaren de 300 yatak kapasiteli olan yeni hastanemiz hizmet vermeye başladı.   

Allah hiç kimseyi hasta etmesin, hastane kapılarına düşürmesin ama bu milleti hastanesiz ve hekimsiz de bırakmasın. Çok ve sık hasta olan birisi değilim ama zaman zaman aileden ve çevremizden hasta olan yakınlarımız oluyor ve bir şekilde hastaneye ya ziyaret ya da hasta yakını olarak gitmek zorunda kalıyorum.  

Yaklaşık bir ay önce oğlumun hastalığı ve ameliyatı nedeniyle hastaneye işimiz düştü. Gerek ameliyat öncesi, gerek ameliyat ve gerekse ameliyattan sonra hastanede yapılan hizmetten ailece çok memnunuz. Hastanın kaldığı hasta odasındaki konforu nasıl anlatayım bilemiyorum. Günde 3-5 sefer yapılan oda ve lavabo temizliği, odayı istediğiniz kadar ısıtabileceğiniz sistem, beslenme hizmeti, TV., son model yataklar, hasta refakatçısı için yatar koltuk, hasta ameliyattan çıktıktan sonra üşümesin diye yedek battaniye, seccade, deprem anında yerinden oynamasın diye duvara sabitlenmiş dolaplar, komidinler, hasta için yapılan tedavi süreci vb.  

Hasta ziyareti için gelenlerin kendi aralarında yaptıkları yorum ve bizzat tarafımıza söylediklerinden çıkardığım özet: Devlet hastanelerinde hastaya verilen hizmet, hastaya gösterilen şefkat, saygı, güler yüzlü davranışlar birçok ziyaretçinin dikkatini çekmiş!  

İlimizde 23 Kasım 2022’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sabahı, gelinimin olması gereken bir ameliyat nedeniyle korkarak Atatürk Devlet Hastanesine gittik. Giderken de acaba hastane kapıları açık mıdır ki diye tereddüt ettik. Baktık ki kapılar açık, temizlik elemanları, sağlık çalışanları, hemşireler, hekimler hepsi görevi başında. Çalışmalar kesintisiz devam ediyordu. Depremden önce verilen randevu gereği 23 Kasım sabahı ameliyathanenin kapısındaydık. Ameliyat için her şey hazırdı ama hasta sahibi olarak bizler, mümkünse deprem nedeniyle ameliyatın birkaç gün sonraya ertelenmesini istedik ve kabul ettiler! 

Daha sonra merak ettim ve hastanenin acil bölümüne özellikle gittim sistemde bir aksama yok hizmet devam ediyordu. Hastane çalışanları deprem olmamış gibi görevlerini yerine getiriyorlardı. Az ileride baktım ki Başhekim Volkan Temi, Başhekim Yardımcısı Halit Berk Çanga, İl Halk Sağlığı Başkanı Ökkeş Kepek, Hastanenin İdari ve Mali İşler Müdürü Onur Temel çalışmaları izliyorlardı. Doğrusu bir vatandaş olarak göğsüm kabardı ve çok memnun oldum. 

Nihayet 24 Kasım 2022’de sezeryan ameliyatımız yapıldı. Hastamızın hastanede kaldığı iki gün içerisinde o hemşirelerin, sağlık çalışanlarının hastalara gösterdiği şefkat, güler yüz, tatlı dil, hasta ve refakatçısını bilgilendirmesi, motive etmesi dil ile ifade edilemeyecek derecede mükemmeldi. Her bir sağlık çalışanı sanki kendi çocuğu dünyaya gelmiş gibi hasta ile öyle ilgilendiler. 

Dünyaya yeni gelen bebek ile ilgili yapılması gereken tüm tetkikler, muayeneler vb. çalışmaların yanında kimlik çıkarma uygulaması daha bir dikkat çekiciydi. Dünyaya yeni gelen yavrumuzun kimliği 5 gün sonra postayla evimize kadar geldi. Aman Allah’ım Devlet, vatandaşına hizmet konusunda nereden nerelere gelmiş!   

Hastane işi ve yönetimi bir takım işidir. Sistemin işlemesinde, verilen hizmetin daha üst seviyelere taşınmasında emeği geçen başta devlet büyüklerimiz olmak üzere, depremzedelere deprem anından itibaren hızlı ve kesintisiz müdahaleler yapan, kendi kaygı ve korkularını bir kenara bırakarak görevlerini fedakarca yerine getiren İl Sağlık Müdürümüz Doktor Sayın Yasin Yılmaz, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Volkan Temi, İl Halk Sağlığı Başkanı Uz. Dr. Ökkeş Kepek, Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Halit Berk Çanga ve diğer yardımcıları, Hastanenin İdari ve Mali İşler Müdürü Onur Temel, Doktor, Hemşire, hastane personeli ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. 

Hastanelerde her şey mi güzel, hiç mi eksiklik yok derseniz tabiî ki var. Çalışan bir kurumda eksik de olur, yanlış da. Onları da münasip bir lisan ile zaman zaman bu köşeden veya şifahi olarak zaten dile getirmeye çalışıyorum.  

Yapılan güzellikleri görmenin, takdir etmenin bu güne kadar kimseye bir zararı olduğunu görmedim. Onun için bugün böyle bir köşe yazısı yazdım. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Hoşça kalın. 

Bu yazı 22542 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar