Reklam
TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ YÖNETİCİ EĞİTİMLERİ...

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ YÖNETİCİ EĞİTİMLERİ DÜZENLENDİ

28 Ağustos 2024 - 18:10

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Bakanlığımız tarafından hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi (anasınıfı), ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeyinde uygulanmaya başlanacak. Modelin temel amacı, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişimlerini çok yönlü bir şekilde desteklemek ve eğitim süreçlerinin niteliğini artırmak.

Müdürlüğümüz tarafından; Düzce Fen ve Teknoloji Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitim Programında;

Yeni eğitim vizyonunu tanıtıldığı ve sahada nasıl uygulanacağı hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı eğitim programı İl Milli Eğitim Müdürümüz Emrullah Aydın'ın başkanlığında düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan  İl Milli Eğitim Müdürümüz; bireyden aileye, aileden topluma, toplumdan millete ve bütün insanlığa uzanan eğitim süreçlerinin niteliğinin artırılmasının, geleceğin güçlü Türkiye'sine katkı sunacağını vurgulayarak, öğrencilerimizin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî bakımdan çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitim sistemimizi daha yüksek standartlara taşıyacağına olan inancını dile getirdi.

İl Müdürümüzün açılış konuşmasının ardından ilimizde görev yapmakta olan Eğitim Müfettişleri Eyüp Polat ve Samet Kayahan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin çeşitli boyutları hakkında yöneticilerimize bilgilendirme yaptı. Modelin uygulanması sürecinde yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerin üstleneceği roller ve görevler üzerinde duruldu. Ayrıca, modelin eğitim süreçlerine nasıl entegre edileceği ve bu süreçte karşılaşılabilecek zorluklar ile bu zorlukların aşılması için izlenmesi gereken yöntemler hakkında bilgi verildi.

Geleceğe Yönelik Adımlar

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin Düzce'de etkin bir şekilde uygulanabilmesi için eğitim süreçlerinin her aşamasında destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, modelin uygulama süreci yakından takip edilecek ve gerekli görülen noktalarda eğitim programları tekrarlanacak.

Tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz.

27-08-202427-08-202427-08-202427-08-202427-08-202427-08-202427-08-202427-08-202427-08-202427-08-2024

Bu haber 797 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP AKÇAKOCA İLÇE ÖRGÜTÜ AKÇAKOCA BASINIYLA BİR ARAYA GELDİ.
CHP AKÇAKOCA İLÇE ÖRGÜTÜ AKÇAKOCA BASINIYLA BİR ARAYA GELDİ.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul...