Reklam
Reklam
TARIMDA KADIN ELİ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

TARIMDA KADIN ELİ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

05 Kasım 2024 - 14:59

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından başlatılan ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı Kadın Girişimciler Kurulu'nun Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen "Tarımda Kadın Eli" projesinin bilgilendirme toplantısı yapılarak tanıtımı gerçekleşti.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen “Tarımda Kadın Eli Projesi" tanıtım toplantısına Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Okan Kaltu, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık ve kadın girişimciler katıldı.

Toplantıya katılan Düzce Valisi Selçuk Aslan, Valilik olarak projeye desteklerinin tam olduğunu belirterek, “Düzce Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde, TSO Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün destek ve katkılarıyla İnşallah bugün start veriyoruz. Düzce, toprağına ne eksek, o toprak bizi utandırmayıp, karşılığını fazlasıyla veren bir coğrafyada. Her geçen gün görüyoruz ki kadınlarımız, evinden mutfaklarından çıkıp iş gücü piyasasına yöneldikçe ülkemizin refah seviyesi daha da artıyor. Projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Düzce TSO Genel Sekreteri Engin Çavuş açılışta yaptığı konuşmada, projenin hedeflerine değindi. Düzce'de ikamet eden 50-100 kadın girişimcinin projeye dahil olduğunu ve projenin 1 yıl süreceğini belirten Çavuş, proje koordinatörünün TSO olduğunu ve ortağının Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olduğuna değinerek projenin tarımsal alanda birçok konuyu kapsadığından bahsetti.  

Tüm Türkiye'de Kadın Eli Projesi'yle TSO olarak da farkındalık yaratmak istediklerini belirten Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce TSO olarak sanayi konusunda yeterli seviyeye geldiğimize inanıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor fakat bundan sonra tarım ve turizm alanında daha fazla olması gerektiğini ifade ediyoruz. Ayrıca proje yarışmasında ilk 3'e giren kadın girişimcilere hediyeleri odamız tarafından karşılanacak. Kadın girişimciler güçlenecek ve gereken desteği vereceğiz. Modern tarımın tanıtılması için bu projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Proje kapsamında kadın çiftçilere 13 farklı başlıkta eğitim verilerek kadınların tarım alanında teknik bilgi, ilgi ve yeterliliklerinin artırılarak girişimcilik özelliklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Tarımda kadın eli projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan eğitimler fındık yetiştiriciliği, fındık budama, meyve ağaçlarında budama, süs bitkilerinde budama, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, sebze yetiştiriciliği ve arıcılık konularını kapsıyor. Düzenlenecek olan bu teknik eğitimler sonrasında MEB Onaylı Sertifikalar verilecektir.  

 

   

Bu haber 445 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Değerlendirme toplantısı Akçakoca’da yapıldı
Değerlendirme toplantısı Akçakoca’da yapıldı
Akçakoca Demir Çelik OSB'yi Ziyaret Ettiler
Akçakoca Demir Çelik OSB'yi Ziyaret Ettiler