Reklam
SU ÜRÜNLERİNDE AV YASAĞININ KALKMASI TÖRENLE KUTLANDI

SU ÜRÜNLERİNDE AV YASAĞININ KALKMASI TÖRENLE KUTLANDI

01 Eylül 2024 - 18:21 - Güncelleme: 01 Eylül 2024 - 18:29

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Düzce Valisi Sn. Selçuk Aslan’ın himayeleriyle denizlerimizde sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması adına başlatılan ve ülkemizin kadim geleneklerinden biri olan su ürünleri avcılığında av yasağının sona ermesi, 2024-2025 av sezonunun başlaması dolayısıyla “Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni” Akçakoca Liman’ında geniş katılımla gerçekleşti.

1 Eylül itibariyle başlayacak olan su ürünleri av sezonu açılışına Düzce Valisi Sayın Selçuk Aslan, Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Akçakoca Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Karataş, Melenağzı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Bayram Ali Kaya, il/ilçe protokolü, balıkçılar ve vatandaşlar katılım sağladı.

Balıkçılık sezonun hayırlı olmasını dileyen Düzce Valisi Selçuk Aslan, “15 Nisan’da başlayan su ürünleri avlanma yasağı 1 Eylül itibari ile büyük bir coşku ile başlıyor. Sofralarımız şenlenecek ve bereketli olacak. Heyecan ile mutluluk ile denizlerdeki bereketin önce tezgahlara sonra sofralarımıza yansımasını bekliyoruz” diyerek başladığı konuşmasında balıkçılığın gerek Türkiye gerek Düzce açısından hayati sektörlerden birisi olduğunu belirterek “Bize kayıtlı olan esnafın dışında, başka illerde kayıtlı olup Karadeniz’in bereketini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ulaştırma noktasında Akçakoca balıkçı barınağımız, liman olma özelliğiyle de önemli bir kavşak noktası. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya gibi illere bağlı balıkçıların avlarını Türkiye’nin farklı lokasyonlarına buradan transfer ettiklerini biliyoruz. O boyutla, Akçakoca balıkçı barınağı çok kıymetli, balıkçılığımız çok kıymetli, Akçakoca’mız da bu yönüyle farklı bir noktadadır.” dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ise Kazasız belasız bir sezon dileyerek; “Kıyı balıkçılığının daha da gelişmesini Akçakoca'da hep beraber birlikte başaracağız.” dedi.

Törene ev sahipliği yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun yaptığı konuşmada kentte farklı boylarda 202 kayıtlı balıkçılık teknesi bulunduğunu, 883 su ürünleri ruhsatına sahip balıkçı, 1222 amatör balıkçı olduğunu dile getirerek, Düzce’nin su ürünleri potansiyeline sahip bir il olduğunu belirterek balıkçılarımız tarafından büyük emek ve zahmetle halkımıza sunulan ve insan beslenmesinde, özellikle çocukların gelişiminde ve erişkin insanların sağlıklarının korunmasında sayısız faydaları olan su ürünlerini; halkımızın bol bol tüketmesini tavsiye etti.

Konuşmasını balık avcılığına başlayacak olan balıkçılarımıza hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmelerini dileyerek bitirdi.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş da balıkçıların hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmelerini dileyerek konuşmasını tamamladı.Konuşmaların ardından horon gösterileri yapıldı. Davetlilere balık ikram edildikten sonra dualarla balıkçılar Karadeniz’e açıldı.

 

 

 

Bu haber 658 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP AKÇAKOCA İLÇE ÖRGÜTÜ AKÇAKOCA BASINIYLA BİR ARAYA GELDİ.
CHP AKÇAKOCA İLÇE ÖRGÜTÜ AKÇAKOCA BASINIYLA BİR ARAYA GELDİ.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul...