Reklam
Reklam
RAMAZAN AYINDA GIDA DENETİMLERİ YOĞUNLAŞTIRILDI

RAMAZAN AYINDA GIDA DENETİMLERİ YOĞUNLAŞTIRILDI

27 Mart 2023 - 13:52

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince Ramazan Ayının başlamasıyla birlikte, rutin gıda denetimlerine ilave olarak tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşmalarını temin etmek amacıyla denetimler yoğunlaştırıldı.

Bu kapsamda İl genelindeki; özellikle Ramazan Ayında vatandaşların yoğun olarak tükettikleri; ekmek/pide, unlu mamuller, tatlı, et ve süt ürünleri üretimini yapan imalathaneler başta olmak üzere,  hurma ve bayram şekerlemelerinin de satışa sunulduğu gıda işyerleri gıda güvenilirliği bakımından denetlenmeye devam edilmektedir.

İl Müdürü Vekili Hüseyin DİKMEN tarafından yapılan açıklamada; Ramazan Ayı boyunca yoğunlaşan gıda denetimleri yanında tüketicilerimizin de birer gönüllü gıda denetçisi gibi hareket ederek özellikle; açıkta, ambalajsız, etiketsiz;  üreticisi, markası, kayıt veya onay numarası belirsiz, ambalajsız ve sağlık amblemsiz tavuk eti,  damgasız kırmızı et, etiketinde belirtilen uygun koşullarda muhafaza edilmeden satışa sunulabilen ürünleri satın almamalarını, ambalajlarının sağlam  ve şişmemiş,  son tüketim tarihlerinin geçmemiş  ve bozulmamış olmasına dikkatle  etmelerini ve gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini;  ALO 174 veya 0501 174 0 174 Whatsapp  gıda ihbar hattına bildirilmesi istendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 982 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca’da Geri Dönüşüm Sergisiyle Mavi Bayrak Bilinci Aşılanıyor
Akçakoca’da Geri Dönüşüm Sergisiyle Mavi Bayrak Bilinci...
Akçakoca Belediyesi’nden Yangın Denetimi Açıklaması: 5 İşletmenin Ruhsatı İptal Edildi
Akçakoca Belediyesi’nden Yangın Denetimi Açıklaması: 5...