Reklam
Minik Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığının Önemi, 112 Acil...

Minik Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığının Önemi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE Tanıtım Etkinliği Düzenlendi.

27 Haziran 2024 - 15:14

Minik Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığının Önemi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE Tanıtım Etkinliği Düzenlendi.

Düzce Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinesinde; Düzce Belediyesi şirketi olan BELKA İnsan Kaynakları A.Ş bünyesinde kurulan Gündüz Bakımevi’nde öğrenim gören öğrencilere, Ağız ve Diş Sağlığının Önemi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE konusunda eğitim verildi.

Düzce Belediyesi BELKA Gündüz Bakımevi’ne devam eden 3-6 yaş arası öğrenciler nezih ve sağlıklı ortamda hayata hazırlandıkları gibi aynı zamanda hayat boyu lazım olacak konuları uygulamalı olarak öğreniyorlar.

Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığında görevli Diş Hekimlerimizce minik öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini anlatılırken, aynı zamanda dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiği konusunda da bilgiler verdiler. Daha sonra gündüz bakımevinde kalan öğrencilerin ağız ve diş sağlığı konusunda tarama yapılarak, öğrencilerin merak ettiği sorular cevaplandırıldı.

Etkinlik kapsamında; Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi ve İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde görevli personellerimizce minik öğrencilere acil durumlarda kullanmaları gereken 112 acil numarasını nasıl ve ne şekilde kullanacakları konusunda bilgiler verdiler. Miniklere özellikle 112 acil numaralarının gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiğini aktaran ekipler, aynı zamanda acil hizmetlerinin hangi şartlarda kullanılması gerektiği konusunda da önemli uyarılarda bulundular.

Eğitimlerin ardından minik öğrenciler ambulans ve UMKE araçlarına bindirilerek, araç içindeki ekipmanlar tanıtıldı. Ayrıca acil sağlık ekipleri, acil hastalara nasıl müdahale ettiklerini, hastanelere nakil sırasında dikkat ettikleri hususları da öğrencilere anlattılar.

Eğlenceli anların yaşandığı etkinlik programında minikler uygulamalı eğitimlerle bilgilerini pekiştirdiler. Program sonrasında öğrenciler ambulans siren sesi çalarak, anonslar yaptılar.

Etkinlik programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

.

 

Bu haber 814 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP AKÇAKOCA İLÇE ÖRGÜTÜ AKÇAKOCA BASINIYLA BİR ARAYA GELDİ.
CHP AKÇAKOCA İLÇE ÖRGÜTÜ AKÇAKOCA BASINIYLA BİR ARAYA GELDİ.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul...