Reklam
MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE YÖNELİK SAĞLIK TARAMALARIMIZ BU...

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE YÖNELİK SAĞLIK TARAMALARIMIZ BU YILDA KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR.

22 Ağustos 2024 - 12:26

Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık toplamak için ilimize gelen mevsimlik tarım işçilerine yönelik sağlık tarama programı İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonda, Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştirildi.

Mevsimlik tarım işçilerinin sağlık düzeylerinin yükseltilmesi ve olası sağlık risklerini minimize edilmesi amacıyla, Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Esra TOMBUL MAFİZER Başkanlığında ilçemizde yürütülen tarama programında; İlçe Sağlık Müdürlüğümüzde görevli Sosyal Çalışmacı, Diyetisyen, Sağlık Memuru, Hemşire ve Ebelerimizle birlikte işçilerin yaşam alanlarına gidilerek tarama programı yürütülmektedir.

Tarama programında; ‘‘Üreme Sağlığı ve Aile Planlaması, Sağlıklı Beslenme, Hijyen, Kanser Taramaları, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Suda Boğulmalar ve Sıcak Çarpması’’ konuları başta olmak üzere sağlıkla ilgili konularda eğitimler verilmektedir.

Bunula birlikte yürütülen çalışmalar sırasında yaşam alanı değerlendirmeleri, 15-49 yaş arası kadın izlemleri, bebek, çocuk, gebe ve lohusa izlemleri, eksik aşı tespitleri, gebe ve bebeklere yönelik D vitamini, Demir desteği verilmekte, olası sağlık problemleri için ilimizdeki ve ilçemizdeki başvuru merkezleri hakkında işçilere bilgilendirmeler yapılmaktadır.

 

Bu haber 361 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prostat Kanseri Farkındalık Faaliyetleri: Erken Tanının Önemi Vurgulandı
Prostat Kanseri Farkındalık Faaliyetleri: Erken Tanının Önemi...
CHP Akçakoca İlçe Başkanlığına Seçilen Nurol Badanoz'dan Belediye Başkanı Fikret Albayrak'a Ziyaret
CHP Akçakoca İlçe Başkanlığına Seçilen Nurol Badanoz'dan...