Reklam
MAHKEME GAZETECİLER CEMİYETİ’NİN KONGRESİNE EL KOYDU

MAHKEME GAZETECİLER CEMİYETİ’NİN KONGRESİNE EL KOYDU

24 Ağustos 2024 - 11:54

Düzce Gazeteciler Cemiyeti’nin 18 Ağustos 2024 tarihinde yapılan tartışmalı kongresinin iptali ve usulsüzlük yapan sorumluların cezalandırılması iddiası yargıya taşındı.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti’nin son yapılan genel kurul toplantısı öncesinde evrakta sahtecilik ve usulsüzlük iddiaları gündeme geldi.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adayı olan Tuncay Türkgülü Düzce Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açmıştı.

Davayı kabul eden mahkeme Cemiyet kongresi ile ilgili tüm evrakları Düzce Valiliği’nden resmi yazıyla istedi. Mahkeme ayrıca Düzce Cumhuriyet Savcılığında bazı dernek yöneticileri hakkında sahtecilik iddiasıyla devam etmekte olan soruşturma evraklarını da talep etti. Mahkemenin kısa sürede sonuçlanması bekleniyor.

İKİNCİ DAVA AÇILDI

Bu arada Gazeteciler Derneğine kayyum atanmasıyla ilgili Düzce Sulh Hukuk Mahkemesinde ikinci bir dava açıldı.

Tuncay Türkgülü tarafından açılan davada derneğe ivedilikle kayyum atanması talep edildi. Sulh Hukuk Mahkemesinin kısa sürede karar vermesi bekleniyor.

Bilindiği gibi Gazeteciler Cemiyetinin 18 Ağustos 2024 tarihindeki genel kurulu öncesinde üye listesinde usulsüzlükler yapılması gündeme geldi.

49 olan üye sayısı 78’e çıkarıldı. Cemiyete gazetecilik mesleği ile ilgisi bulunmayan 29 yeni üye yapıldığı tespit edildi. Halen aktif olarak basın yayın kurumlarında görev yapan birçok gazetecinin de cemiyet üyeliğinden usulsüzce çıkarıldıkları belirlendi.

Cemiyetin usulsüz ve şaibeli kongresinde oluşturulan yönetim kurullarında Düzce’deki RTÜK denetimindeki Öncü Tv ve Düzce TV ile resmi ilan kapsamındaki gazetelerden ve ulusal basın kurumlarının temsilcilerinden kimsenin görev almaması dikkat çekti.

Bir bilet koçanı ve yazı görseli olabilir

 

Bu haber 161 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Korugöl Tabiat Parkı Yol Güzergahında Asfaltlama Çalışmaları İncelendi
Korugöl Tabiat Parkı Yol Güzergahında Asfaltlama Çalışmaları...
Akçakoca'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
Akçakoca'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı