Reklam
Reklam
MADEN ARAMA KARARINA KARŞI AKÇAKOCA’DAN ORTAK EYLEM PLANI...

MADEN ARAMA KARARINA KARŞI AKÇAKOCA’DAN ORTAK EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR.....

24 Temmuz 2024 - 10:27

Akçakoca'da Kaplan Dede ormanlarında maden arama ruhsatı verilmesine karşı tepkiler çığ gibi yükselirken Akçakoca Belediye başkanlığı, siyasi partiler ve STK temsilcileri bir araya gelerek karara karşı eylem planını ele aldılar.

Akçakoca Belediye meclis salonunda yapılan toplantıya Belediye başkanı Fikret Albayrak ev sahipliği yaparken, farklı siyasi parti ve STK yöneticileri de toplantıda hazır bulunarak görüşlerini dile getirdiler.

Maden arama çalışmasının Akçakoca Sarıyayla İçme suyu barajı su havzası ve ormanlara zarar vereceğinin tartışıldığı toplantıda, Öncelikle Hukuk yoluna müracaat etme kararı alındı.

Tam bir çevre felaketinin yaşanacağını ileri süren belediye başkanı Fikret Albayrak, bu karara karşı ne gerekiyorsa onu yaparak geri çekmeye zorlayacaklarını söyledi.

Toplantıda, farklı kesim temsilcisi katılımcılar da görüşlerini dile getirirken, verimli geçen toplantıda, benzer toplantıların yapılarak acil eylem planlarının oluşturulması ve daha geniş kesimlerin katılımlarının sağlanması yönünde fikir birliği oluştu.

 

 

 

Bu haber 319 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Duygu Aydoğan'dan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Mesaj:
Duygu Aydoğan'dan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Mesaj:...
Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Halk Sağlığı Haftası Etkinliği:
Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Halk Sağlığı...