Reklam
Kur’an kursları açılış programına ilimiz ev sahipliği...

Kur’an kursları açılış programına ilimiz ev sahipliği yaptı.

13 Eylül 2024 - 17:26

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı" ilimizde düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile aşlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Osman Aydın yaptı.

Sonrasında konuşan Düzce Valisi Sn. Selçuk Aslan Kur'an-ı Kerim'in ilk emrinin "oku" diye başladığına dikkati çekerek, "Biz 'oku' ile başlayan bir inanç dünyasının mensupları olarak inşallah idrakle, şuurla okumaya, okutmaya devam edeceğiz. 4 yaşından başlayıp öğrenme yetisi olan, ilim talep eden herkese Kur'an kurslarımız vasıtasıyla ulaşma iradesindeyiz ve azmindeyiz." dedi.

"Geliniz, Kur’an öğrenme seferberliği başlatalım."

“2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı”nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin ve öğretmenin en kutsal görevlerden biri olduğunu anlatan Prof. Dr. Erbaş, "Bize o müjdeyi Peygamber Efendimiz veriyor. 'Sizin hayırlınız Kur'an-ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir' buyuruyor. İşte biz bugün o en hayırlı insanlarla olmanın, Kur'an kurslarımızda en hayırlı yüz binlerce kardeşimizin, Kur'an-ı Kerim'in hayat veren o ruhundan, gerek öğrenerek gerekse öğreterek istifade etmesinden duyduğumuz heyecanı bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Onun okunması, ezberlenmesi, anlaşılması, hayata aktarılması müminler için daima en büyük ideal olmuştur. Geliniz, Kur’an öğrenme seferberliği başlatalım." diye konuştu.

Kurslarda eğitim alan öğrencilerin Kur'an-ı Kerim okuyup ilahi söylediği, tiyatro ve çeşitli gösteriler sunduğu etkinliğe, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, komşu il müftüleri, siyasiler ve protokol üyeleri katıldı.

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

Alternate Text

    Bu haber 140 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum
    Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
    İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
    Prostat Kanseri Farkındalık Faaliyetleri: Erken Tanının Önemi Vurgulandı
    Prostat Kanseri Farkındalık Faaliyetleri: Erken Tanının Önemi...
    CHP Akçakoca İlçe Başkanlığına Seçilen Nurol Badanoz'dan Belediye Başkanı Fikret Albayrak'a Ziyaret
    CHP Akçakoca İlçe Başkanlığına Seçilen Nurol Badanoz'dan...