Reklam
İl Müftüsü Osman Aydın ve Yetkililer Aşure Programında Bir...

İl Müftüsü Osman Aydın ve Yetkililer Aşure Programında Bir Araya Geldi

14 Ağustos 2024 - 11:27

 

Yukarı Yahyalar Mah. Camiinde aşure programı düzenlendi.

Programa, İl Müftüsü Osman Aydın, İl Müftü Yardımcısı Talha Demirkaya, Şube Müdürü Erkan Adalan, Büyük Cami Müezzin Kayyımı İslam Mutlu, Cedidiye Cami Müezzin Kayyımı Mehmet Kılıç ve vatandaş katıldı.

Akşam yatsı arasında gerçekleşen programda; Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, ilahi/kasideler söylendi. İl Müftüsü Aydın; "O tövbekârlar, ibadet edenler, hamdedenler, dünyada yolcu gibi yaşayanlar, rükûa varanlar, secde edenler, iyiliği teşvik edip kötülükten alıkoyanlar, Allah’ın sınırlarını gözetenler; müjdele o müminleri!" Tevbe Suresi 112. ayetinde geçen cennetle müjdelenen müminlerin özellikleri hakkında sohbet etti.

Müftü Yardımcısı Demirkaya da; “Açgözlü kimselerin yemeğe üşüşmeleri gibi, düşmanlarınızın üzerinize saldırmaları yakındır. Birisi: "Bu o gün bizim azlığımızdan dolayı mı olacak?” dedi. Rasûlullah (asm), "Hayır, aksine siz o gün kalabalık, fakat selin önündeki çörçöp gibi zayıf olacaksınız. Allah düşmanlarınızın gönlünden sizden korkma hissini soyup alacak, sizin gönlünüze de vehn atacak." buyurdu. Yine bir adam: "Vehn nedir ya Rasûlullah?" diye sorunca: "Vehn, dünyayı (fazlaca) sevmek ve ölümü kötü görmektir." buyurdu. hadisi şerifini okuyarak sohbet etti. Program Müftü Aydın'ın duası ile son buldu.

 

Bu haber 506 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP AKÇAKOCA İLÇE ÖRGÜTÜ AKÇAKOCA BASINIYLA BİR ARAYA GELDİ.
CHP AKÇAKOCA İLÇE ÖRGÜTÜ AKÇAKOCA BASINIYLA BİR ARAYA GELDİ.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul...