Reklam
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE YÖNELİK PRUSIAS...

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE YÖNELİK PRUSIAS AD HYPIUM ANTİK KENTİ'NE GEZİ DÜZENLEDİ

21 Ağustos 2024 - 18:35

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayan İşyerinde Psikolojik Sağlamlık ve Verimliliği Arttırma Projesi kapsamında 21 Ağustos 2024 Çarşamba günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline yönelik Konuralp (prusias ad hypium) Antik Kenti'ne gezi düzenledi.

İş stresinden uzaklaşmak ve tarihi bir yolculuğa çıkmak amacıyla Düzce'nin ünlü Konuralp Antik Kenti'ni ziyaret eden Müdürlüğümüz çalışanları, antik kentin tarihi kalıntılarını inceleme fırsatı bulurken, uzman rehber eşliğinde bölgenin zengin kültürel mirasını da yakından tanıma imkanı elde etti.

Gezinin öğle molasında, personelimiz Konuralp'in meşhur pirinci ile pişirilen Tarihi Konuralp Pilavcısı'nda öğle yemeklerini yedi. Bu lezzetli mola, geziye renk kattı ve personelimizin bir arada vakit geçirmelerine olanak sağladı.

Müdürlüğümüz Özel Büro Biriminde görevli proje koordinatörü Öğretmenimiz Özge ÇELTEK rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlik sonunda; Müdürlüğümüz çalışanları, bu tür etkinliklerin çalışanların motivasyonunu artırdığını ve işbirliğini güçlendirdiğini vurgulayarak, benzer organizasyonların gelecekte de düzenlenmesini temenni ettiklerini dile getirdiler,   organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde emeği geçen kişilere de teşekkürlerini ilettiler.

PRUSIAS AD HYPIUM ANTİK KENTİ

Konuralp kentinin de içinde bulunduğu bölge Herodot, Xenophon ve Strabon gibi antik çağ yazarlarına göre M.Ö. 1200-700 yılları arasında Trakyalı halkların yurdu olarak anılır.

Klasik dönemde Megaralılar tarafından ''Kieros'' ismi ile kurulduğu bilinmektedir. M.Ö. 183'te Bithynia Kralı I Prusias tarafından ele geçirilen kent Melen (Hypium) çayının üstündeki Prusias anlamına gelen ''Prusias ad Hypium'' adını alır. Bölge M.Ö. 74 yılında Bithynia Kralı IV. Nikomedes'in döneminde Roma yönetimine geçer. M.S. I. yüzyılda gelişmeye başlayan kent, M.S. II. ve III. yüzyıllar arası sosyal refahta doruğa çıkmıştır.

Antik kentte ele geçen ithaf yazıtlarında, Prusias Ad Hypium Kenti'nin su kemerleri, agora, boule, tiyatro, hamam gibi diğer birçok önemli anıtsal yapılarının birçoğunun bu dönemlerde inşa edildiği bilinmektedir. Ortaçağda da kent hakkında yazıtlar ve dini toplantı kayıtlarında zengin bilgi elde edilmektedir. Erken Hristiyanlık dönemi ve sonrasında da kent canlılığını devam ettirmiştir. Prusias ad Hypium, Orhan Gazi'nin komutanlarından olan Konur Alp Bey tarafından 1323 yılında ele geçirilerek Osmanlı topraklarına katılmıştır.

21-08-202421-08-202421-08-202421-08-202421-08-202421-08-202421-08-2024

Bu haber 344 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Korugöl Tabiat Parkı Yol Güzergahında Asfaltlama Çalışmaları İncelendi
Korugöl Tabiat Parkı Yol Güzergahında Asfaltlama Çalışmaları...
Akçakoca'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
Akçakoca'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı