Reklam
Gölyaka’da Hemşinliler Festivali Sağlık Etkinlikleriyle...

Gölyaka'da Hemşinliler Festivali Sağlık Etkinlikleriyle Renklendi

31 Temmuz 2024 - 10:42 - Güncelleme: 31 Temmuz 2024 - 11:04

Gölyaka İlçesinde Düzce Hemşinliler Derneği tarafından düzenlenen Hemşinliler Festivali'nde UMKE ve 112 İle Gölyaka İlçe Devlet Hastanesinde görevli ekipler yerLERİNİ aldı.

28 Temmuz Pazar günü Gölyaka Kültür Parkta gerçekleştiren festivalde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ekipleri festival alanında sağlık tedbiri alarak rahatsızlık geçiren vatandaşlarımıza yerinde müdahale ettiler.

Gölyaka İlçe Devlet Hastanesi “Tütün kontrol çalışmalarının bilinirliğinin arttırılması, sigaranın zararları hakkında farkındalık yaratmak ve tütün ürünü kullananları bırakmaya teşvik etmek” amacıyla festival alanında stant açılarak farkındalık etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, standı ziyaret eden vatandaşlara el broşürleri dağıtılarak tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlar konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır. ALO171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ve İl sağlık Müdürlüğüne bağlı sigara bırakma polikliniklerinin tanıtımları yapılan etkinlikte aynı zamanda karbonmonoksit ölçümü yapılarak sigara içen vatandaşlarımız sigarayı bırakmaları yönünde teşvik edilmiştir.

Ekiplerce ayrıca kanser türleri, risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri ve kanserden korunacak sağlıklı yaşam koşulları hakkında bilgilendirmeler yapılarak hazırlanan afiş ve broşürlerin dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Bu haber 485 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Korugöl Tabiat Parkı Yol Güzergahında Asfaltlama Çalışmaları İncelendi
Korugöl Tabiat Parkı Yol Güzergahında Asfaltlama Çalışmaları...
Akçakoca'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
Akçakoca'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı