Reklam
Reklam
Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi İHL Meslek Dersleri...

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Araştırma, Geliştirme ve Eğitim (AR-GE) Projesinde Görevlendirildi

08 Şubat 2025 - 14:14

Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamza Aktaş, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde Dönüştürücü Öğretmen Profili Olarak İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Araştırma, Geliştirme ve Eğitim (Ar-Ge) Projesinde Araştırmacı Eğitmen olarak görevlendirildi

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla geliştirilen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Çerçevesinde Dönüştürücü Öğretmen Profili Olarak İHL Meslek Dersleri Öğretmeni" projesi kapsamında imam hatip liselerinde görev yapan meslek dersleri öğretmenleri ile din eğitimi bilimi alanında faaliyette bulunan akademisyenlerin derinlemesine ve nitelikli bir çalışma ortamında bir araya getirilmesi planlanan proje 18 ay sürecek. Proje, 16 ayrı bölge olarak ayrılan tüm illerdeki yaklaşık 11.000 İHL Meslek Dersleri öğretmenlerine yönelik program dahilinde gerçekleştirilecek.

Projenin ilk adımı olarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Çerçevesinde Dönüştürücü Öğretmen Profili Olarak İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Tanıtım ve Hazırlık Toplantısı, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Bakan Yardımcıları Ömer Faruk Yelkenci ve Doç. Dr. Celile Eren Ökten ile Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Cemal Tosun'un katılımları ile Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi. Program, üç oturum şeklinde yürütüldü.

Programda Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Cemal Tosun ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar konuşma gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Yusuf Tekin konuşmalarında; "Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizin nihai hedefi, yetkin ve erdemli bireyler yetiştirmektir. Birbirini tamamlayan bu iki önemli değerlerden yetkinlik, belli bir alanda gerekli olan bilgi ve becerilere sahip olmayı ifade ederken erdem, ruhsal olgunluğu başka bir ifadeyle ahlaken övülen meziyetleri kapsar. Bakanlık olarak her bir öğrencimizin bu amaçlar ışığında gelişerek nihai hedeflere ulaşabilecek potansiyelinin olduğuna inanıyor, eğitim yolculuğunda öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenlerimizi her anlamda desteklemeye devam ediyoruz. Programa iştirak eden değerli katılımcılara teşekkür ediyor, projenin evlatlarımız için hayırlı olmasını diliyorum." sözlerine yer verdi.

Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen de "Bu projeyle İHL meslek dersleri öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini artırmak, din eğitimi alanındaki teorik bilgileri pratiğe dökmek ve öğretim yöntemlerini güncellemek amaçlanmaktadır. Proje, Türkiye'de din eğitimi alanında çalışan tüm akademisyenlerle tüm imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenlerini bir araya getirmeyi hedeflemesi bakımından ilk ve tek olma özelliğiyle de öne çıkan bir projedir." ifadeleriyle konuşmasında projenin önemini ve kapsamını vurguladı.

İlk oturumda; "TYMM ve İmam Hatip Liseleri" konu başlığında söz alan Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ise Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bağlamında din eğitiminin mevcut durumunu değerlendirdi. Bu durumu daha ileri seviyelere taşımak için öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi gerektiğini, bu projeyle de bu anlamda önemli bir adımın atıldığını vurguladı.

Proje Yürütücülüğü görevini üstlenen Prof. Dr. Cemal Tosun, projenin detaylı tanıtımına yer verdiği konuşmasında "Proje sürecinde öğretmenlerimizin kendi deneyimlerini paylaşarak birbirlerinden öğrenmelerine olanak tanınırken akademisyenlerle de iş birliği yapılarak eğitimdeki yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesine katkı sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da konuşmalarında, “Öğretmenlerimizin mesleki gelişimleri sadece bireysel değil, toplumsal bir dönüşümün parçasıdır. Bu bağlamda önemli bir adım olan TYMM Çerçevesinde Dönüştürücü Öğretmen Profili Olarak İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Projesi, din eğitimi alanındaki mevcut durumu iyileştirmek ve öğretmenlerimizin gelişimine katkıda bulunmak için önemli bir fırsat sunmaktadır." sözlerine yer verdi.

"Birlikte, Birbirimizden Öğreniyoruz" sloganıyla yola çıkılan TYMM Çerçevesinde Dönüştürücü Öğretmen Profili Olarak İHL Meslek Dersleri Öğretmeni (Ar-Ge ve Eğitim Projesi) Projesi Tanıtım ve Hazırlık Toplantısı, katılımcıların görüş ve önerilerine yer verilen "Değerlendirme Oturumu" ile sona erdi.

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

 

Ek küçük resmi

Ek küçük resmi

 

Bu haber 631 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca'da Kar Yağı Etkili Olmaya Başladı: Sürücülere Uyarı
Akçakoca'da Kar Yağı Etkili Olmaya Başladı: Sürücülere Uyarı
Yenidoğan Canlandırma Eğitim Programı (NRP) Sertifika Töreni İle Sona Erdi.
Yenidoğan Canlandırma Eğitim Programı (NRP) Sertifika Töreni...