Reklam
Reklam
DÜZCE ORGANİK FINDIK ÜRETİYOR

DÜZCE ORGANİK FINDIK ÜRETİYOR

31 Ağustos 2023 - 11:36

İlimizde organik tarımı teşvik etmek amacıyla 2023 yılı için Bakanlığımıza sunmuş olduğumuz “Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü" yatırım projeleri kapsamında; İl Müdürlüğümüzce teklif edilen ve Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklenen “Düzce Organik Ürün Üretiyor, İstanbul Temiz Su Tüketiyor Projesi" ndeki organik tarım yapan ve fındık hasadına başlayan çiftçilerimiz Müdürlüğümüz ve Kontrol Sertifikasyon Kuruluşu tarafından ziyaret edildi.

İlimiz Yığılca ilçesi İğneler köyünde bu yıl 50 fındık üreticimizle yaklaşık 1150 dekar alanda gerçekleştirdiğimiz Organik Tarım projemizde yer alan üreticilerimizin her birinin proje ile sertifikasyon hizmet alımı karşılandı.

İl Müdürü Esra UZUN; “Düzce Organik Ürün Üretiyor, İstanbul Temiz Su Tüketiyor Projesi" ile Melen Havzası'nın su kalitesi ve miktarının havza bazında korunması ve iyileştirilmesi sağlanarak, kirlenmesinin önlenmesi ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda üreticilerimizin organik tarıma geçişlerinin sağlandığı dile getirdi.​

   

Bu haber 740 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Kitaplarda Buluşalım" Projesi: Hamiyet Sevil İlkokulu...
“Türkiye’yi; demokrasiyle, kardeşlikle, adaletle ve özgürlükler temelinde büyüteceğiz”
“Türkiye’yi; demokrasiyle, kardeşlikle, adaletle ve...