Reklam
DÜZCE’DE SU ÜRÜNLERİ DENETİMLERİ YAPILDI

DÜZCE’DE SU ÜRÜNLERİ DENETİMLERİ YAPILDI

20 Eylül 2024 - 15:16

Tarım ve Orman Bakanlığı talimatıyla Ülke genelinde 09-19 Eylül 2024 tarihleri arasında; deniz, içsular, karaya çıkış noktaları, balık halleri, nakil güzergâhları, işleme ve değerlendirme tesisleri, soğuk hava depoları, toptan ve perakende satış yerlerinde eş zamanlı denetimler yapıldı.

Düzce'de su ürünleri işletmelerinde toplamda 78 adet kontrol ve denetim gerçekleştirildi.

Hamsi Avcılığında Kota ve Üretim Planlamasının Uygulanmasına İlişkin Talimat kapsamında yürütülen denetimlerde; balıkların yasal boyut sınırlamalarına uygun olup olmadığı, su ürünleri nakil belgelerinin doğruluğu ve diğer yasal düzenlemelere uyulup uyulmadığı incelendi.

Düzce'de yoğun olarak avcılığı yapılan türlerden Hamsi, Palamut, Barbun, Kalkan, İstavrit gibi balıkların 6/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'de yer alan avlanabilir asgari boy ve ağırlıklarına dikkat edilmesi büyük önem arzetmektedir.

Türkçe AdıLatince AdıAsgari Boy (cm )
BarbunyaMullus barbatus12
HamsiEngraulis encrasicolus9
İstavritTrachurus trachurus13
KalkanScopthalmus spp.45
PalamutSarda sarda25

 

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun “İlimiz su ürünleri av sahalarında İl Müdürlüğümüz su ürünleri denetim ekipleri tarafından yürütülmekte olan kontrol faaliyetleri artarak devam edecektir" dedi.

Ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapanlara uyarı yapan İl Müdürü Uzun vatandaşlara mağduriyet yaşamaması için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Bu haber 32 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ’NE BİRİNCİ DERECEDE TARIMSAL ÖRGÜT ÜNVANI VERİLDİ
ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ’NE BİRİNCİ DERECEDE...
“GAZİLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”
“GAZİLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”