Reklam
Reklam
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMINDA...

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMINDA BULUNDU

19 Temmuz 2024 - 17:45

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Akçakoca’da Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen aşure dağıtım etkinliğine katıldı. Akçakoca ilçesindeki Merkez Cami’de cuma namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, daha sonra Düzce Valisi Selcuk Arslan ile cemaate aşure ikram etti.

Muharrem ayının fazileti hakkında bilgiler veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, cemaatle sohbetinde Müslüman ülkelerin birlik ve beraberliğinin önemine de vurgu yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, muharrem ayı mesajında ise, “Yüreği Kerbela ateşiyle yanan Müslümanlar olarak bizler, hüznümüzü bir matem atmosferine hapsetmeden yaşamalı ve bu olaydan çıkarılacak derslerle yeni Kerbela’ların yaşanmayacağı bir gelecek inşa etmenin gayreti içinde olmalıyız. Hazreti Hüseyin’in şahsında İslam davasına sahip çıkmanın faziletini, İslam kardeşliğinin kıymetini ve fitneden uzak durmanın önemini nesillerimize iyi anlatmalıyız. Bu vesileyle başta Hazreti Hüseyin ve Kerbela mazlumları olmak üzere asrısaadetten günümüze kadar din, iman, vatan ve mukaddesat uğrunda feday-ı can eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. İdrak ettiğimiz muharrem ayını ve Aşura gününü milletimizin, alem-i İslam’ın ve tüm insanlığın huzur ve selametine vesile kılmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 790 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Duygu Aydoğan'dan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Mesaj:
Duygu Aydoğan'dan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Mesaj:...
Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Halk Sağlığı Haftası Etkinliği:
Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Halk Sağlığı...