Reklam
Reklam
CHP’Lİ ÖZCAN’DAN MADEN ARAMA RUHSATINA TEPKİ

CHP’Lİ ÖZCAN’DAN MADEN ARAMA RUHSATINA TEPKİ

11 Temmuz 2024 - 15:47

CHP’Lİ ÖZCAN’DAN MADEN ARAMA RUHSATINA TEPKİ

Yozgat merkezli Ovabahçe Tarım Hayvancılık Enerji Üretim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne Akçakoca Sarıyayla içme suyu barajının bulunduğu Kaplandede Dağı’nda maden arama ruhsatı verildiği haberleri geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı. CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, yerel yönetimlere dikkatli ve hassasiyetli olmaları çağrısında bulundu.

ÖZCAN: HALKIMIZ MERAK ETMESİN

Akçakoca içme suyu havzasının bulunduğu bölgeye, maden arama ruhsatı verildiği haberleri üzerine bölgede yaşayan halkın tepkileri olmuştu. Ülkemizde geçmişte yaşanan maden facialarının ve kayıplarımızın hala hafızalarda çok taze olduğunu ifade eden Özcan, halkımızın tedirgin olmakta son derece haklı olduğunu belirtti. Akçakoca içme suyu havzasının bulunduğu bölgede, maden arama ruhsatı verilmesini doğru bulmadığının altını çizen Özcan açıklamasına şöyle devam etti:

“Bizler, yasalar çerçevesinde, insanlarımızın lehine yapılacak ve rantın olmadığı hiçbir yatırıma karşı değiliz. Ancak, köylerimize, tarım alanlarına, çevreye ve doğal su kaynaklarımıza zarar verecek hiçbir faaliyete de izin vermeyiz!

YEREL YÖNETİMLER DİKKATLE VE HASSASİYETLE YAKLAŞMALI

Özcan: “Başta Düzce Valiliği olmak üzere, Akçakoca Kaymakamlığı, SGK ve diğer ilgili yerel yönetimlerimizin konuya dikkatle ve hassasiyetle yaklaşacaklarından eminim. Halkımız merak etmesin! Su havzalarının zarar görmesine izin vermeyiz. Ben de bu konunun yakından takipçisi olacağım."dedi.

Bu haber 714 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Duygu Aydoğan'dan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Mesaj:
Duygu Aydoğan'dan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Mesaj:...
Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Halk Sağlığı Haftası Etkinliği:
Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Halk Sağlığı...