Reklam
Reklam
BELEDİYE BAŞKANI MEHMET OKAN YANMAZ’IN 17 AĞUSTOS MARMARA...

BELEDİYE BAŞKANI MEHMET OKAN YANMAZ’IN 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

17 Ağustos 2023 - 11:51

 Belediye Başkanı Mehmet Okan YANMAZ, 17 Ağustos 1999 Marmara depremi yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Yanmaz mesajında  “ 17 Ağustos 1999 da binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanması sonucu yaşattığı acı ve korku ve travmalarla  hafızalarımıza kazıdığımız Marmara Depremi, cağımızın en büyük  felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.
Bizlerin büyük bir ders çıkarması gereken, on binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz bu yıkıcı depremin  yarattığı acı  ve   yaşattığı korku  henüz hafızamızdan silinmemişken 24 yıl sonra ise 6 Şubat tarihinde 11 ilimizi etkileyen çok daha  yıkıcı, büyük bir deprem daha yaşadık. Yakın tarihimizdeki yaşadığımız ve ağır  kayıplar verdiğimiz ,  her anlamda yarattığı  yıkıcı etkisi ile ülkemizi derinden yaralayan iki büyük depreme bakarak, önemli fay hatları üzerinde bulunan ülkemizde bir deprem gerçeğinin her zaman var olduğunu  asla unutmayarak, her bir yapımızı bu gerçek üzerine inşa etmeliyiz.
Türkiye deprem haritasında, yüksek riskli bölge içinde yer alan ilimizde , bir daha deprem acısı yaşamamak, ya da olası deprem durumunda, can ve mal kaybına uğramamak en büyük temennimizdir. 
Sahip olduğumuz teknolojik ve teknik imkanları kullanarak depreme dayanıklı yapılar ve doğru şehirleşme politikaları uygulayarak, bu doğa olayının yıkıcı etkisini önleyebileceğimiz ortadadır.
Yaşadığımız  büyük felaketin 24. yılında hayatını kaybeden hemşerilerimize, Kahramanmaraş merkezli depremde vefat eden vatandaşlarımıza ve  tüm deprem şehitlerimize, Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum ” sözlerine yer verdi.

Bu haber 916 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Düzce’de barkod uygulaması ile ilgili hizmet içi eğitimi gerçekleştirildi.
Düzce’de barkod uygulaması ile ilgili hizmet içi eğitimi...
"Ailede Sorumluluk Bilinci" konferansı verildi