Ormanlar ve Su Havzaları Düzce'nin Geleceğidir

CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu üyesi Talih Özcan, Düzce’nin Gümüşova ilçesinde yapılması planlanan taş ocağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

DÜZCE’YE DAHA FAZLA TOZ DEĞİL, TEMİZ OKSİJEN LAZIM

Özcan, Düzce’nin Gümüşova ilçesinde, 900 dönüm orman alanı içinde açılması planlanan taş ocağının bölge halkının hayatını olumsuz etkileyeceğini belirtti. Ağaçlar kesilecek, dinamitler patlatılacak ve büyük oranda toz havaya karışacak diyen Özcan şöyle devam etti: “Düzce’nin hava kalitesi zaten oldukça düşük. Bize daha fazla toz değil, temiz oksijen lazım. Bölgedeki köylerde yaşayan halkımız, özellikle yaşlılar ve çocuklar bu tozlu havayı soluyacaklar ve bu durum sağlık sorunlarına yol açacak. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir.”

ORMANLAR ve SU HAVZALARI DÜZCE’NİN GELECEĞİDİR!

Özcan, özel bir şirketin Gümüşova’daki 900 dönümlük bölgeye taş ocağı yapmasının hemen o bölgedeki temiz su havzalarına da büyük zararlar vereceğini ifade etti. Özellikle geçtiğimiz hafta İSKİ Genel Müdürü ve yöneticilerinin Düzce’ye yaptıkları ziyarette, su havzalarının, çevrenin korunması ve insan sağlığını önceleyen, sürdürülebilir yatırımlar yapılması konusunda ciddi adımların atıldığının altını çizen Özcan son olarak şunları söyledi: “Bizler kısa vadeli değil uzun vadeli düşünmek zorundayız. İSKİ’nin Düzce ziyareti Düzce’nin geleceği açısından son derece kritik bir ziyaretti. Gelecek nesillere daha güzel ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için çalışıyoruz. Gümüşova’da buna dahildir.

GÜMÜŞOVA’DAKİ KÖYLERİN YANINDAYIM

Özcan: “O bölgede taş ocağı açılırsa, havadaki toz yağmurla birlikte içme sularına karışacak, tarımla uğraşan yurttaşlarımızın mahsülleri zarar görecek, sağlık sorunları ortaya çıkacaktır. Sorumluları bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum. Halilbey, Yeşilyayla, Soğuksu, Çukurhan ve Beylice Köylerinde yaşayan hemşerilerimin yanında olduğumu bilmenizi isterim."dedi.