"Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı"

Diyanet İşleri Başkanlığı’ nın bu yıl “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” temasıyla düzenlenen programlar kapsamında Düzce İl Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı” gerçekleştirildi.

Büyük Camii bahçesinde Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İl Müftüsü Vekili Hasan İzmirli katılımcılara teşekkür ederek, günün anlam ve önemini belirten bir açılış konuşması yaptı.

Düzce Valisi Sn. Selçuk Aslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, din görevlilerinin mesleklerinin son derece önemli olduğunu belirterek, “Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutlarken Peygamberimizin hadisiyle başlayayım. Müslüman elinden, dilinden emin olunan insandır. İnşallah bu ölçüte göre yaşayanlardan oluruz. Camiler, toplumu her yönden aydınlatan kandillerdir. Bir mahalle ya da köyde huzur yok ise bir tefrika girmiş bir cemaatin köyün içindeki insanların arasında huzursuzluk var ise bu da sonlandırılamıyor ise burada da din görevlimizin vebali vardır. Her yönüyle topluma örnek olmak, her yönüyle barış dini İslam’ı cemaate anlatmakla mükelleftir. İyiliği, güzelliği, dostluğu, kardeşliği vaaz etmek, vaaz etmekten de öte lisanı haliyle yaşatmak da din görevlilerinin görevi. Bizim toplumumuz din görevlisi kardeşlerime hürmet gösterir, saygı gösterir. Bunun sorumluluklarını da bizler de kendi vicdanımızda tartıp buna göre yaşamak mükellefindeyiz. Din görevlisi kardeşlerimize yaptıkları hizmetlerden olayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Program İl Müftü Yardımcısı Yavuz Horoz’un duası ile sona erdi.

Programa Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, kurum amirleri, ilçe müftüleri, emekli il müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.