MAVİ BAYRAK HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA!
Akçakoca Belediyesi olarak, ilçemizin doğal güzelliklerini koruma ve sürdürülebilir turizmi teşvik etme sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu doğrultuda, Kale Plajı’na Mavi Bayrak statüsünü yeniden kazandırmak için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Haziran ayı ortasına kadar tüm kriterleri eksiksiz yerine getirerek ilçemize bu prestiji yeniden kazandıracağız.
Mavi Bayrak Programı kapsamında çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir deniz ekosistemine katkı sunmak amacıyla Orhan Özdemir Fen Lisesi öğrencilerine yönelik bir panel düzenledik. Panele, Akçakoca Belediyesi Mavi Bayrak Koordinatörü Abidin Eskici ve Düzce Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Yağlıoğlu konuşmacı olarak katıldı. Mavi Bayrak süreci ile ilgili bilgilendirici sunumun ardından Prof. Dr. Deniz Yağlıoğlu, “Denizlerimiz ve Değişen Biyoçeşitlilik” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Ayrıca, Akçakoca Kaymakamlığı ile koordineli şekilde yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında, köylerimizde gerçekleştirilen ve denizlerimizin temizlenmesini hedefleyen projeler büyük ilgi gördü. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’ndan iki çevre mühendisi de panelimize katılarak sürece katkıda bulundu.
Doğamızı koruma ve denizlerimizi daha temiz hale getirme konusundaki kararlılığımızı sürdürecek, Akçakoca’yı hak ettiği çevre standartlarına kavuşturmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.