HEPSİBURADA TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK ALANINDAKİ DÜZCELİ GİRİŞİMCİLERİMİZE E-TİCARET'İ ANLATTI

E-ticaret platformu Hepsiburada, Düzceli girişimcilere e-ticaretin kapılarını açacak fırsatları anlatmak üzere düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Hepsiburada yetkilileri Düzce İl Tarım Müdürü Esra Uzun'un davetlisi olarak Düzce Kadın Emeği Merkezi'nde 50 girişimciye özel bir e-ticaret eğitimi sundu.

Programın ilk ayağında, Hepsiburada yetkilileri Düzce İl Tarım Müdürü Esra Uzun'u makamında ziyaret ederek, Düzce’de tarım ve kadın girişimciliği alanlarında iş birliği olanaklarını güçlendirmek üzere bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyaretin ardından Hepsiburada temsilcileri, Düzce Kadın Emeği Merkezi'nde "Düzce’de Girişimcilik ve Hepsiburada İş birliği" konulu bir sunum gerçekleştirdiler. Kadın Emeği Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen sunuma Düzce’nin farklı sektörlerinden 50 girişimci katıldı.

Düzce İl Tarım Müdürü Esra Uzun; “Kadın girişimcilere yönelik markalaşma, pazarlama, dijitalleşme, e-ticaret gibi konularda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirmek için bir araya geldiğimiz bu toplantımız; özellikle daha önce e-ticaret yapmamış farklı sektördeki gıda, tarım ve hayvancılık ürünleri üreten kadın üreticilerimize e-ticaret fırsatı sağlayarak güçlü pazarlama ve markalaşma desteği için çok önemli olacaktır. Kırsalda kalkınmanın sağlanması, tarladan sofraya güvenilir gıdanın ulaşması, tarımsal ürünlerin katma değerli ürün haline getirilerek değerinde e-ticaret kanalı ile pazarlanması için tarımsal girişimcilerimize destek olmak amacıyla bu organizasyonu planladık. Kırsal alanda yaşayan üreticilerin kalkınmasına, genç nüfusun kırsal alandan kentlere göç etmesini önlemeyi ve böylece genç nüfusun istihdamını arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Hepsiburada Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Program Koordinatörü Duygu Aktaş; “Türkiye’nin Hepsiburada’sı olarak kadının güçlendirilmesi için Anadolu’daki tüm kadın girişimcilerimizin ve kadın kooperatiflerimizin dijitalleşmesi, e-ticaret ile ekonominin bir parçası olabilmesi için teknolojik ve ticari faydalarımızı seferber ediyoruz. Anadolu’da e-ticareti anlattığımız kadınlarımızla bir araya gelerek ülke ekonomisinin katkı sağlamaya ve yerel üretimi desteklemeye devam edeceğiz “dedi.

İş dünyasındaki kadınların varlıklarını güçlendirmek ve işlerini dijitalleştirmek üzere Düzceli girişimcilere e-ticaretin temellerini, işletmelerini Hepsiburada platformuna nasıl taşıyabileceklerini ve dijital pazarlamanın önemini anlatırken, ayrıca Hepsiburada'nın "Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü" program faydaları arasında indirimli komisyon oranları, reklam ve pazarlama desteği, ücretsiz fotoğraf çekimi, eğitim ve indirimli kargo gibi fırsatları hakkında bilgi verdiler.