HANÇER HARİTA HİZMET SINIRLARINI GENİŞLETTİ
Harita Mühendisi Veysi Hançer Ünnü tarafından yaklaşık 5 yıl öçnce açılan Yeni nesil Haritacılık prensibi ile hizmet veren Hançer Harita’nın çalışmaları Akçakoca sınırlarını aşarak Düzce merkez ve ilçeleri ile Karasu ilçesine kadar yaygınlaştı.
Hızlı ve Doğru hizmet etmeyi hedef alan Hançer Harita Düzce’nin yükselen değeri olarak hizmetlerini arttırıyor. Özellikle Kadastro tescil işlemleri, İnşaat Haritacılığı hizmetleri, 18. Madde uygulamaları ve 3D yapı sayısal modelleme hizmetlerinde öncü olarak görev yapıyor.
HANÇER ÜNNÜ KİMDİR?
Aslen Düzceli olan Ünnü,1996 yılında Düzce Akçakoca Lisesi’nden mezun olup Selçuk Üniversitesinde okuyarak Harita Mühendisliği ünvanını aldı. Daha sonra 2008 yılında yine Selçuk Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde master yapan Ünnü, 2013 yılında Anadolu üniversitesi Elektrik üretim iletim ve dağıtım bölümünden ve 2018 yılında Radyo ve Televizyonculuk bölümünden mezun oldu.
Konya ve Samsun Fotogrametrik Halihazır harita üretimi, Konya Kent bilgi sisteminin kuruluşu, Tapu Kadastro Bilgi sistemi çalışmalarından sonra askerliğini Jandarma çavuş olarak tamamlayan Ünnü daha sonra Mersin,Adana,Osmaniye Hatay illerinden oluşan Çukurova bölgesinde Doğal gaz alt yapı işlerinde Bölge Şefi olarak çalıştı. Daha sonra Adana’da altyapı işleri, harita ve bilgi sistemi işleri yapan ünnü, enerji danışmanlığı ve expertizlik faaliyetlerinde bulundu. 2019 yılında Hançer Harita firmasını açarak Düzce ve civarında hizmet vermeye başladı.
Üç Boyutlu Sayısal Yapı Modellerinin Yapı Ruhsatı ve İskanı için 1 Ocaktan itibaren zorunlu olacak.
1 ocaktan itibaren Ruhsat ve İskan işlemlerinde zorunlu olacak 3 Boyutlu Sayısal yapı modellerinde Hançer Harita öncü olmayı hedefliyor.
Bilindiği üzere Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan 01.09.2021 tarihli ve 2021/4 sayılı “Kat İrtifakı ve Kat Mülkiyeti” konulu Genelge ile birlikte; kat irtifakı ve kat mülkiyeti kurulması işlemleri öncesinde, ülke koordinat sisteminde hazırlanacak City GML formatındaki üç boyutlu sayısal yapı modellerinin yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi düzenlemeye yetkili idarelerce yapı aplikasyon projesi ile birlikte güvenli elektronik ortamda kadastro müdürlüğüne gönderilmesi süreci başlatılmıştı.
Bu Uygulama 1 Ocak 2025 itibarıyla tüm Türkiyede zorunlu hale gelecek. Hançer Harita olarak sürecin en başında planladığı hedefine önemli ölçüde ulaşmıştır. Bundan sonraki süreçte ruhsat vermeye yetkili kuruluşlarda yaşanan sorunların çözümü ile bu iş kalemlerinin yalnızca Harita Mühendisleri tarafından yapılabilecektir.