Düzce Üniversitesi ve Yerel Yönetimlerden A-Z Tohumculuk Tesis Ziyaret edildi

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Fazlı Koç, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız, Gölyaka Belediye Başkanı Muzaffer Coşkun, Gümüşova Belediye Başkanı Kenan Sübekçi, Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, Düzce İl Genel Meclisi Üyeleri Necmi Işık, Ziya Denizgez ve Şükrü Sert ile Düzce Öncü TV Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ve ekibi, tesisimizi ziyaret etti.

Ziyarette, A-Z Tohum Şirket Müdürü Ali Uzun, tesisin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.Başta ülkemiz insanlarının olmak üzere tüm dünya nüfusunun güvenli ve sağlıklı doğal gıdalarla beslenmesi için üretici ve tüketici odaklı Ar & Ge çalışmaları ve tohum üretimi yapmaktır.
Antalya merkezde hibrit sebze tohumları ıslahı ve satışı yapan yerli tohum şirketidir.
Domates,biber,hıyar,kavun,karpuz ve patlıcan çeşitleri üzerine hem klasik hem de moleküler yöntemlerden yararlanarak ıslah çalışmaları yürütmektedir.
Hibrit Sebze Tohumları elde ettiği tecrübesini en gelişmiş teknolojiyle birleştirerek çiftçilerimizin hizmetine sunmaktadır. Ayrıca, işbirliği olanakları değerlendirildi. Tesisin bölge ekonomisine katkı sağlama potansiyeline vurgu yapılarak, tüm katılımcılara teşekkür edildi. Bu tür ziyaretlerin, bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi.