Düzce Üniversitesi Üretim Merkezi Projesi'nin Kapanış Programı Gerçekleştirildi
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından fonlanan “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ürünleri için Ortak Üretim Tesisi Altyapısının Kurulması” başlıklı projenin kapanış programı, Düzce Üniversitesi Üretim Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından fonlanan, 1.000.000 TL bütçeli “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ürünleri için Ortak Üretim Tesisi Altyapısının Kurulması” başlıklı proje ile bölgenin en büyük Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ürünleri Üretim Merkezi, Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) bünyesinde kurulmuştu.
Bu kapsamda düzenlenen proje kapanış programına; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Sarıoğlan, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) İl Koordinatörü Kerim Ekrem, Düzce Üniversitesi Üretim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Hasırcı ve davetli konuklar katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Üretim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Hasırcı, Düzce Üniversitesi kaynakları ve proje bütçesiyle Üretim Merkezi’nde makine parkuru oluşturulduğunu ifade etti. MARKA’dan 1.000.000 TL hibe aldıklarını belirten Doç. Dr. Uğur Hasırcı, proje bitmeden Merkez cirosunun, proje bütçesinin yarısını aştığını ve potansiyel cirosunun ise proje bütçesini aştığının altını çizdi. Bölge halkına kar amacı gütmeden destek sağladıklarını söyleyen Doç. Dr. Hasırcı, bölgenin tarımsal atıklarından sanatsal kağıt ürettiklerine de vurgu yaptı. GMP, ISO 9001 ve ISO 22000 ve Helal Gıda sertifikalarını alarak evrensel standartlarda üretim yeteneklerini belgelendirdiklerine dikkat çeken Hasırcı, başta Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na ve destek olan kişi ve kurumlara teşekkür etti.
Programda konuşan gönüllü çiftçi Esra Eser, 5 dönümlük arazide lavanta üretimi yaptığını ve arıcılık alanına da yatırım yaparak lavanta balı üretmeyi amaçladığını ifade etti. Düzce Üniversitesi’nin üretimin her alanında kendilerine destek olduğunu dillendiren Esra Eser, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) İl Koordinatörü Kerim Ekrem yaptığı konuşmada, Ajans olarak başarılı bir projeyi destekledikleri için mutlu olduklarını söyledi. Kamu kurumları ile yürüttükleri projelerde sürdürülebilirliğin önemi üzerinde duran Kerim Ekrem, Düzce Üniversitesi ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile güzel projelere imza attıklarını sözlerine ekledi.
Programda konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, projenin; yenilikçi yaklaşım ve katma değerli üretim anlayışıyla, genç ve kadın istihdamını teşvik ederek bölgesel kalkınmaya katkı sağladığını vurguladı. Gelecekte tarım, yapay zeka ve suyun çok önemli olacağının altını çizen Tuncay Şahin, gençleri tarımsal ürerime özendirmenin gerekliliğini ifade etti. Düzce Üniversitesi ile iş birliği içerisinde Düzce’yi marka şehir yapmak istediklerine işaret eden Şahin, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na destek ve katkıları için teşekkür etti.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, çözüm ortaklarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Bu topraklardan marka çıkarma hayalinin gerçekleştiğini ve bu topraklardan bir marka değil çok sayıda marka çıktığını belirten Rektör Çakar, bir üniversite çatısı altında bu ürünleri üretmenin takdire şayan olduğunu sözlerine ekledi. Eğitim-öğretim, bilimsel araştırma dışında üniversitelerin üçüncü misyonlarını bölgesel kalkınmaya destek olma şeklinde açıklayan Prof. Dr. Çakar, Düzce Üniversitesi’nin ihtisaslaşma sürecindeki çalışmalarıyla bu misyonu başarıyla yerine getirdiğini söyledi. Sadece Düzce için yaptıkları çalışmaların yer aldığı Düzce’ye Değer isimli kitap serisi yayınladıklarını ifade eden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, önemli olanın iz bırakmak olduğunu vurguladı.
Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından, MARKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu’nu temsilen İl Koordinatörü Kerim Ekrem’e plaket takdim edildi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin’e ve gönüllü çiftçi Esra Eser’e plaketleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin ve Üretim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Hasırcı tarafından takdim edildi.
Program, Düzce Üniversitesi Üretim Merkezi’nin hizmet alanlarının ziyaret edilmesiyle son buldu.