Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden Yeni Proje: Marka Rotalar

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Marka Rotalar (Düzce Turizm Rotalarının Markalaştırılması)" projesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA’dan teknik destek almaya hak kazandı.

Müdür Esra Alemdaroğlu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu'nu ziyaret ederek turizm destekleri ve projeleri hakkında görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin ardından, 2024 Yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde destek almaya hak kazanan projenin sözleşmesi imzalandı.

Marka Rotalar Projesi ile amaçlanan, destinasyon yönetimi, tanıtım ve markalaşma çalışmaları aracılığıyla bölge ve alt destinasyonların tanınırlığını artırmak ve eko turizmde marka değerini güçlendirmektir. Ayrıca, hazırlanacak tematik rotalar sayesinde turizm çeşitliliği artırılacak ve ziyaretçilere ilgi alanlarına uygun farklı seyahat deneyimleri sunulacaktır.

Proje kapsamında, İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu, kaymakamlıklar, kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve turizm sektörü temsilcileriyle iş birliği yapılacak. Böylece Düzce’nin turizm rotaları çeşitlendirilerek markalaştırılacak ve bölgenin turizm potansiyeli en üst düzeye çıkarılacaktır.

Düzce’nin turizm alanında daha fazla görünürlük kazanması ve zenginleşmesi için bu projenin büyük bir adım olduğu ifade edilmektedir.

Tüm ifadeler:

4Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve 3 diğer kişi