Belediye Başkanına çağrımızdır:  ÖNCE İŞÇİNİN MAAŞI ÖDENİR! 

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Burhan İŞLEYEN; "Değerli Akçakocalılar, Kıymetli Hemşehrilerim.

Akçakoca Belediyesi ABİTAŞ çalışanları olan emekçilerimizin ne yazık ki 3 aydır biriken maaşlarını alamadıklarını öğrendik. 
Daha önce de belirttiğimiz gibi Belediye çalışanı ile ABİTAŞ çalışanı arasında bizim gözümüzde hiçbir fark yoktur. Akçakoca’ya hizmet eden, emek veren herkes bizim için değerlidir.
Maaşlarını da sonuna kadar hak ediyorlar! 
3 aylık maaşlarını ödeyip verdiğiniz sözlerinizi  tutmanızı rica ediyoruz!
Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısının ardından çok açık bir dille yazdığımız basın açıklamasında şu sözlere yer vermiştik: 

“AK Parti grubu olarak kullandığımız “EVET” oyu ile birlikte meclisten geçen bu madde Belediye Başkanına ABİTAŞ’ın biriken 3 aylık maaşını toplu olarak ödeme imkanı vermiştir.

Bu konunun tasarrufu da vebali de şu saatten sonra Belediye Başkanı ve ABİTAŞ müdürünün üzerinedir. Yani artırılan bu sermaye ile sizlerin maaşları mı ödenir yoksa daha önceki sermaye artırımındaki gibi bu para farklı bir yere mi kullanılır bu yalnızca ve yalnızca Akçakoca Belediye Başkanının inisiyasitifindedir. Demiştik!!

AK Parti grubu işçinin hakkını korumak için üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır.”

Bugün günlerden 16 Ekim. İşçinin, emekçinin umutla emeğinin, hizmetinin karşılığını beklediği, aylardır almayı ertelediği ihtiyaçlarını almayı planladığı, dört gözle hesaplarına yatacak olan birikmiş 3 aylık maaşlarını bekledikleri gün… 

Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür, biz hatırlatalım !! 

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak tüm kameraların önünde AK Parti grubu sermaye artırımına “EVET” derse 3 aylık maaşı da ödeyeceğinin sözünü vermişti.  Fakat ne yazık ki bu söz tutulmadı. 
Emekçi yine mağdur oldu.
İşçi yine emeğinin karşılığını alamadı. 

Belediye Başkanına çağrımızdır: 
ÖNCE İŞÇİNİN MAAŞI ÖDENİR! 
AK Parti grubu olarak biz sermaye artırımına bu şartla EVET dedik. Sizden de hiç değilse bizim kadar işçi hakları konusunda hassasiyet bekliyoruz. 

Siz “Bana emekli olmak için gelen adamın önüne ben ABİTAŞ personel listesini koyuyorum. Buradan 3 isim seç, seni emekli edebilmem için o 3 kişiyi işten çıkarmam lazım diyorum.” diyerek ABİTAŞ çalışanlarına verdiğiniz(!) değeri zaten açıkça beyan etmiştiniz. Fakat biz size güvenerek, bu vatandaşlarımız evlerine ekmek götürsün diye bu maddeye EVET dedik. 
Bizleri sermaye artırımına EVET verdiğimize pişman ediyorsunuz. 
Sizleri Akçakoca halkının vicdanına şikayet ediyoruz.