Başkan Erbaş ilimizde 4-6 yaş Kur'an kurslarının açılışını gerçekleştirdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ilimizde yapımı tamamlanan Kültür Mahallesi Kur’an Kursu ve Cemil Dede-Ayşe Nine Kur’an Kursunun açılışlarını gerçekleştirdi.

İlk olarak Kültür Mahallesi Kur’an Kursu’nun açılışında konuşan Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Müslümanlar vefat ettikten sonra amel defteri kapanır ama üç kişinin amel defteri hep açık kalır. Bunlardan birisi alimler, ilim adamları…’ Yazdıkları eserler, okuttukları talebelerin insanlığa hizmet ettiği sürece ilim adamlarının amel defterleri hep açık kalır. İkinci kişi; ‘hayırlı evlat yetiştiren anne babalar, üçüncü kişi ise sadakayı cariye sahibi Müslümanlar.’ buyurmaktadır. Şimdi 4-6 yaş Kur’an kursumuzu açacağız. Öyle inanıyorum ki sevgili Peygamberimizin belirttiği bu üç sınıf insan da buradan istifade edecek.” dedi.

Daha sonra Cemil Dede Ayşe Nine Kur’an Kursu Açılış Töreni’ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, buradaki konuşmasında, Kur’an kurslarının amel defterlerinin açık kalmasına vesile olduğunu ifade ederek, Kur’an kursların binalarını inşa edenlerin Allah’ın mağfiretinden istifade edeceğini söyledi.

Konuşmasının ardından Kur’an kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden ve açılış kurdelesini kesen Başkan Erbaş, daha sonra beraberindekilerle Kur’an kursunu gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Açılışlara, Düzce Valisi Sn. Selçuk Aslan, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Düzce İl Müftüsü Osman Aydın, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.