"Ailede Sorumluluk Bilinci" konferansı verildi

Müftülük personeline yönelik düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Zehra Tuncel konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta açılış konuşmasını İl Müftüsü Osman Aydın yaptı.

Sonrasında kürsüye gelen Vaiz Tuncel, "Aile kişinin huzur bulduğu bir ortam, neslin devamı için bir vesile ve insanı çeşitli kötülüklerden koruyan bir yuvadır. Sorumluluk ise kişinin yaşına, cinsiyetine ve kişisel koşularına uygun olarak üzerine düşen görevlerin farkında olması ve davranışlarının sonuçlarını kabul etmesi demektir.

Ailede sorumluluk bilinci ise eşlerin birbirlerine, çocuklara ve aile büyüklerine karşı aileyi ayakta tutan görevlerini yapmasıdır.

İrade sahibi olarak ve Allah'ın yer yüzündeki halifesi sıfatıyla yaratılan her insan önce Rabbine, sonra ailesine ve tüm insanlara olan sorumluluklarının farkında olarak yaşamalıdır.” dedi.

Programa Vali Yardımcısı Ömer Sağlam, Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Günden, ilçe müftüleri, emekli il müftüleri, kurum amirleri ve eşleri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.