ADİGEY CUMHURİYETİ'NDEN GELEN MİSAFİRLERE "DÜZCE'DEN SEVGİ SELİ"

Adıgey Cumhuriyeti’nden Düzce’ye gelen misafirler Düzce Adige Kültür  Derneği tarafından Düzce’de ağırlanıyor. Düzce Adige Derneği Başkanı Ayşe Sezgin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan misafirlere Düzce’nin tarihi ve turistik yerleri de gezdirilerek Düzce’yle ilgili bilgileri paylaştılar.

Adıgey Cumhuriyeti Haçemziy köyünden. Düzce’nin Köprübaşı Ömer Efendi Köyü’ne gelen misafirler Düzce merkez Uzunmustafa Mahallesi’nde (Tığuj habl) yer alan Kafkas Anıt Rölyef’i ziyaret ettiler. Ardından  Prusias ad Hypium Antik Kenti tiyatrosu ve Konurap’i gezen misafirler günün sonunda Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çerkez Dili ve Kültürü Bölümü’ne de uğrayarak bilgi aldılar. Kardeş köyleri Köprübaşıömerefendi Köyü (Haçemziye) tarafından misafir edilen konuklara Düzce'nin tarihi ve turistik yerlerinin gezdirilmesinin yanında davet eden Çerkes Köyleri halkı tarafından da ağırlandılar.

KÖPRÜBAŞI ÖMER EFENDİ KÖYÜ’NDE DÜĞÜNE EŞLİK ETTİLER  

Adigey Cumhurileti’nden Düzce’ye gelen misafirler Köprübüşı Ömer Efendi Köyü’nde bir Adige ailesinin düğününe eşlik ettiler. Ayrıca gelen misafirler atlı gelin alma geleneğine de eşlik etmelerinin ardından yapılan düğüne de eşlik ederek Adige düğününde çeşitli figürlerle maharetlerini sergilediler.

BAYRAMCI KÖYÜ’NDEKİ VOLEYBOL MÜSABAKALARINI İZLEDİLER

Adigey Cumhuriyeti’nden Düzce’ye gelen misafirler daha sonra uzun yıllardır geleneksel hale getirilen “Bayramcı Köyü Voleybol Turnuvası”ndaki yarı final maçlarını izleyerek farklı bir etkinliğin misafirleri olarak ağırlandılar. Konaklı (Bayramcı) Köyü’ndeki ziyaretleri esnasında Konaklı köyü Muhtarı Kadir Ayyıldız ve köy halkı da misafirleri yalnız bırakmadı. 

 Adige Cumhuriyeti’nin Haçemziy köyünden, Adigece aynı ismi taşıyan  Düzce’nin Köprübaşı Ömer Efendi Köyü (K.Ö.E. K.) arasında imzalanan “Kardeş Köy “ kapsamı altında Düzce’ye gelen misafirler Düzce Adige Derneği ve K.Ö.E. Köyü Muhtarı ve azaları başta olmak üzere köy halkı tarafından samimi bir şekilde ağırlandılar.

Misafirler Ortaköy (Gökçe Köyü) ve Arapçiftliği mahallesi ziyaretleri sonrası Bayramcı Köyü’ndeki Voleybol turnuvasının final programına da katılım sağladılar.

DÜZCE’NİN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİ GEZDİRİLDİ

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu tarafından da ağırlanan konuklar daha sonra Düzce’nin sahildeki tek turistik kenti Akçakoca’yı da gezdiler.

MUHTAR SEDAT ÖZBEK’TEN TEŞEKKÜR  

Adigey Cumhuriyeti Hacemziy Köyü’nden aynı adı taşıyan (Adiğece adı Hacemziye olan) Düzce’nin Köprübaşı Ömer Efendi Köyü Muhtarı Sedat Özbek, kendi adlarını taşıyan Adige Cumhuriyeti’nin Hacemziy Köyü’nden köylerine teşrif eden misafirleri köylerinde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek “Bize müthiş bir sevinç yaşatan Adige Cumhuriyeti’nden gelen köyümüzün adını taşıyan canlarımızı köyümüzde ağırlamaktan büyük haz duydukbüyük gurur duyduk büyük sevinç duyduk” diyerek;

“İYİ Kİ GELDİLER İYİ Kİ KANDİLERİYLE TANIŞTIK”

 “Bizimle birlikte misafirlerimizi bağrına basan Düzce Adige Kültür Derneği’miz başkanımız Sayın Ayşe Sezgin başta olmak üzere, misafirlerimizi ağırlayan değerli hemşehrilerimize, Düzce’nin Çerkes köylerinde ve Akçakoca’da da kendilerini de ağırlayarak ikramda bulunan büyüklerimize de gönülden teşekkürü bir borç biliyoruz. Misafirlerimiz iyi ki geldiler iyi ki kendileriyle görüştük tanıştık. Misafirlerimizin Düzce’yi ve köyümüzü, köylerimizi ziyaretleri esnasında eşlik eden ve emeği geçenlere ve katkı sunanlara şükranlarımızı sunuyoruz”  dedi.


Editör: E. TAYHAN