Reklam
ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE GIDA DENETİMİ YAPILDI

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE GIDA DENETİMİ YAPILDI

16 Eylül 2024 - 17:17

Alışveriş merkezlerinde bulunan gıda ile ilgili tüm satış ve toplu tüketim yerlerinde güvenilir gıda arzının sağlanması ve hızlı tedbirler alınabilmesi amacıyla 09/09/2024-13/09/2024 tarihleri arasında Düzce İli dahil Ülke genelinde eş zamanlı denetimler yapıldı.

Denetimlerde muhafaza ve depolama koşulları, sunum ve servis şartları, gıda hijyeni, personel hijyeni, izlenebilirlik ve son tüketim tarihi, kayıt gibi hususlar dikkate alındı.

İlimizde belirtilen dönemde 11 satış ve 21 toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 31 denetim gerçekleştirilmiş olup yapılan denetimler sonucunda iş yerlerinde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.

Tüketicilerimizin sağlığı ve menfaatlerinin en üst düzeyde korunması ile firmalar arasında haksız rekabetin önlenmesi amacıyla güvenilir olmayan gıdayı arz edenlere göz açtırılmayarak gerekli yaptırımlar uygulanmaktadır.

Vatandaşlarımızın gıda ile ilgili karşılaştıkları olumsuz durumları Alo 174 veya 0501 174 0 174 WhatsApp Gıda İhbar Hatları üzerinden şikayetlerini bildirmeleri önem arz etmektedir. Bu bir vatandaşlık görevidir ve gıda güvenilirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem teşkil etmektedir.

Unutmayalım ki en iyi denetleyici, Tüketicinin kendisidir.

Bu haber 1773 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prostat Kanseri Farkındalık Faaliyetleri: Erken Tanının Önemi Vurgulandı
Prostat Kanseri Farkındalık Faaliyetleri: Erken Tanının Önemi...
CHP Akçakoca İlçe Başkanlığına Seçilen Nurol Badanoz'dan Belediye Başkanı Fikret Albayrak'a Ziyaret
CHP Akçakoca İlçe Başkanlığına Seçilen Nurol Badanoz'dan...