Reklam
Reklam
Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi Genişletilmiş Gerçeklik...

Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi Genişletilmiş Gerçeklik Laboratuvarı'na Ziyaret

06 Ekim 2024 - 14:11

Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi, Türkiye'deki ilk ve tek Genişletilmiş Gerçeklik Laboratuvarı ile dikkat çekmeye devam ediyor. Bu özel laboratuvarı, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü İçerik Geliştirme ve Yönetimi Daire Başkanı Dr. Zehra Sayın ve ekibi ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aykan Gülbahar da ziyaret sırasında konuklara eşlik etti.

Ziyaret kapsamında, X-R Laboratuvarı'nda yazılım firması yetkilisi Kutlu Tanriverdi tarafından uygulamalı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, genişletilmiş gerçeklik teknolojisinin eğitimde nasıl kullanılabileceği ve öğrencilere sunduğu avantajlar üzerinde duruldu.

Dr. Zehra Sayın, laboratuvarın eğitimde yenilikçi yaklaşımlar sunma potansiyelini vurgulayarak, "Genişletilmiş gerçeklik, öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirecek önemli bir araçtır. Bu tür laboratuvarların yaygınlaşması, eğitim sistemimizin dönüşümüne katkı sağlayacaktır," dedi.

Ziyaret, eğitimde teknoloji entegrasyonunun önemini bir kez daha gözler önüne sererken, Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi'nin bu alandaki öncü çalışmaları takdirle karşılandı.

 

Bu haber 784 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Uluslararası Karate Şampiyonasında Ödüllendirildi
Akçakoca Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Uluslararası Karate...
Akçakoca Belediyesi'nin Katamaran Gezi Teknesi İcralık Oldu
Akçakoca Belediyesi'nin Katamaran Gezi Teknesi İcralık Oldu