Reklam
Reklam
AKÇAKOCA İLÇEMİZDE MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE YÖNELİK...

AKÇAKOCA İLÇEMİZDE MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE YÖNELİK SAĞLIK TARAMALARIMIZ BU YILDA KESİNTİSİZ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

24 Eylül 2024 - 17:19

İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonda; Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık toplamak için ilimize gelen mevsimlik tarım işçilerine yönelik sağlık tarama programı gerçekleştirildi.

Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince mevsimlik tarım işçilerinin sağlık düzeylerinin yükseltilmesi ve olası sağlık risklerinin azaltılması amacıyla yürütülen tarama programında; 2024 yılı fındık sezonu boyunca yaklaşık 3000 tarım işçimiz yerinde ziyaret edilerek sağlık taramaları gerçekleştirildi.

Bu kapsamda; Bebek, çocuk, adolesan, gebe, lohusa izlemleri yapılmış, eksik aşısı ve sağlık şikâyeti olanlar aile sağlığı merkezleri ve hastaneye yönlendirilmiştir.

Ziyaretlerde ayrıca; Anne sütü emzirme, aile planlaması, hijyen, çevre sağlığı ve güvenliği, su güvenliği, sağlıklı beslenme, kırım kongo kanamalı ateşi, suda boğulmalar, sıcak çarpması ve kanser taramaları konularında eğitimler ve bilgilendirmeler yapıldı.

 

Bu haber 500 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Uluslararası Karate Şampiyonasında Ödüllendirildi
Akçakoca Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Uluslararası Karate...
Akçakoca Belediyesi'nin Katamaran Gezi Teknesi İcralık Oldu
Akçakoca Belediyesi'nin Katamaran Gezi Teknesi İcralık Oldu