Reklam
Akçakoca’da Maden Aramasına Karşı ‘Madene Geçit Yok’...

Akçakoca’da Maden Aramasına Karşı ‘Madene Geçit Yok’ Eylemi

05 Ağustos 2024 - 13:45

Akçakoca'ya bağlı Kurukavak Köyü Kaplandede mevkiinde maden arama izni alan şirketin vereceği tahribata karşı Akçakoca halkı 'Madene Geçit Yok' dedi.

Turçep Yön.Kurulu Üyesi Mehmet Toker, Bakçep (Batı Karadeniz Çevre Platformu) üyeleri, Kerçep (Karadeniz Ereğli Çevre Platformu) üyeleri, Haytap Düzce İl.tem ve Çevre aktivisti Neşe Perihan Kulak, Çevre aktivisti Çetin Yılmaz, 2021 Tüm Emekliler Sendikası Akçakoca Şubesi üyeleri, CHP eski ilce baskanı Tuğrul Abanoz, Muhtarlar, çok sayıda konuya duyarlı vatandaş ve köylüler bir araya geldiler eylem yaptılar.

Çevre aktivisti Çetin Yılmaz''Burada bulunmamızın sebebi ağaçlardır, deredeki sudur,balıklardır, topraktır,insandır ,yaşama mücadelesidir,tabiki hepimizin arasında farklı düşünenler olacak,kesinlikle burada bir siyasi konu yoktur,ben Akçakoca'da maden araması güzndeme geldiğinden beri buradayım,bu sorun sadece Akçakoca'nın sorunu değil, Batı karadeniz bölgesi, bilmediğimiz bir güçler sayesinde hedefe oturtulduk,bizim toprağııza gös koydular,bizim ağaçlarımıza, bizim sularımıza göz koydular,dolayısıyla bizim yaşamımızada göz koydular çünkü siyanur insan öldürüyor, kurbağa, ağacı, böceği, kuşu öldürüyor, bütün canlıları öldürüyor,böyle bir süreçte 225 tane altın madedine ruhsat verildi,buarada gidecek olan şu, bu dağ, gittimi , bu fındık gittimi,artık senin yaşam hakkın yok, burada bir çevreci olarak şunu söylemek istiyorum,artık Akçakoca'ın mücadelesi, Alaplının ,Devrek'in , Zonguldağın,Yığılca'nın, Çilimli'nin ,yada Ordu'nun İliç'de ölenlerin mücadelesidir,biz mücadele etmediğimiz taktirde biz mücadeleyi bugün kaybederiz,hedefimizde altın firamaları var ve bu firmalara peşkeş çekenler var,biz Akçakoca'yı vermeyeceğiz''dedi.

Turçep Yön.Kurulu Üyesi Mehmet Toker ise yaptığı konuşmada''Bu sorunun nasıl geliştiğini arkadaşlar aktardı,burada siz yaşıyorsunuz sizler biliyorsunuz, Anadolu coğrafyası resmen işgal atında,ulusal kurtuluş savaşında atalarımız dedelerimiz,kurtarmışlar, kanlarını canlarını vermişler,bu sefer topları ve tüfekleriyle gelmiyorlar şimdi Altın için geliyorlar,bizler tüm türkiyeyi buraya sefer etmek için buradayız, geldik olayı yerinde görelim istedik,bizler İliç'i gördük, herşeyi gördük,Türkiyede neredeyse tüm coğrafyasını iliçe döndürme çabası yolculuğu var,Burası İstanbul'a su veren bir alan,tüm marmaraya su veren kaynakların olduğu alan,Bu bölge değil tüm Türkiye'nin sorunu bu,Bu bölgeyi ne pahasına olursa olsun sonuna kadar yanında olacağız''dedi.

Ozellikle köy kadınları. 'bizim için köyümüz altın, bu madencileri burada istemiyoruz,asla çoluk çocuğumuzun haklarını onlara yedirmeyeceğiz, canımız pahasına savunacağız''şeklinde ifade ettiler.

Katılimcılar, bugünkü etkinliğin bir uyarı olduğunu. Akçakoca'da hiç bir şekilde maden aranmasına izin vermeyeceklerini belirttiler.

Bu haber 409 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"19 Eylül Gazileri Günü'nde Kahraman Gazilerimize Anlamlı...
AK PARTİ’DE DELEGE SEÇİMLERİ BAŞLADI
AK PARTİ’DE DELEGE SEÇİMLERİ BAŞLADI