Reklam
Reklam
Akçakoca’da Maden Aramalarına Karşı Eylem

Akçakoca'da Maden Aramalarına Karşı Eylem

23 Eylül 2024 - 13:27

Akçakoca'nın Kaplandede mevkisinde, maden aramalarına karşı çıkan vatandaşlar, sivil toplum örgütleri ve köylüler, Akçakoca İçmesuyu Barajı alanında eylem düzenledi. Eyleme katılanlar, ormanın en yüksek noktası olan Sarıyayla köyü içmesuyu barajı alanında toplandı.

“Zafer sizin olacak”

Yeşil Yaşam İnisiyatifi Platformu temsilcisi Av. Kemal Tuncaelli, Türkiye'nin dört bir yanında çevreye yönelik saldırılara dikkat çekerek, “Havamıza, suyumuza ve toprağımıza inanılmaz bir saldırı var. Biz bu direnişe destek vermek için yanınızdayız, mücadele edeceğiz ve zafer sizin olacak” dedi.

Kdz. Ereğli Çevre Platformu Başkanı Önder Öner ise, “Son 10 yılda maden aramalarına karşı ciddi bir mücadele var. Ülkemiz, 1920'lerde işgale uğradığı gibi şimdi de madenlerle kaynaklarımızın ele geçirildiği bir tehdit altındadır” ifadelerini kullandı.

“Anadolu coğrafyası yok ediliyor”

Batı Karadeniz Çevre Platformu Başkanı Mehmet Toker, Anadolu coğrafyasının yok edilmeye çalışıldığını vurgulayarak, “Burası sadece orman değil, tüm Anadolu’nun geçmişi, bugünü ve geleceğidir. Biz burada varız ve bunu korumak için mücadele edeceğiz” dedi.

Eyleme katılan tiyatrocu Fahri Bozbaş, Şair Arif Damar’ın doğa temalı şiirini şarkı olarak seslendirerek katılımcılardan büyük alkış aldı.

“Birlikte kanun çıkaralım”

İklim Adaleti Koalisyonu Başkanı Oruç Karacık, çevre direnişlerine destek vermek gerektiğini belirterek, “Birlikte kanunlar çıkaralım ve bu saldırılara dur diyelim” çağrısında bulundu.

Köylülerin duyguları

Köylü Havva Hanım, “Doğamıza, köyümüze dokunmayın. Bize zehir eden bir yaşam sunuluyor. Suyumuz bizimdir, köyümüz bizimdir” dedi. Saadet Partisi İlçe Başkanı Özkan Atıcı ise, “Akçakoca’mızı ve doğamızı korumak için toplandık. Bu cennet vatan bizim emanettir” şeklinde konuştu.

“Su bizim her şeyimiz”

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, “Su bizim her şeyimiz, ormanlarımızı ve su kaynaklarımızı koruyacağız” dedi.

Eko sistemin tehdidi

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, ormanlar, sular ve havanın tehdit altında olduğunu belirterek, “Son 10 yılda maden arama ruhsatları bilinçli bir şekilde verildi. Bu duruma karşı Türkiye’nin dört bir yanında direniş gösteriyoruz” dedi.

Eylem, katılımcıların alkışları eşliğinde sona erdi.

Bu haber 831 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Uluslararası Karate Şampiyonasında Ödüllendirildi
Akçakoca Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Uluslararası Karate...
Akçakoca Belediyesi'nin Katamaran Gezi Teknesi İcralık Oldu
Akçakoca Belediyesi'nin Katamaran Gezi Teknesi İcralık Oldu