Reklam
Reklam
Akçakoca’da İşçi Maaşları Sorunu: Fikret Albayrak’a...

Akçakoca'da İşçi Maaşları Sorunu: Fikret Albayrak’a Çağrı

24 Eylül 2024 - 17:50

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Burhan İŞLEYEN ; "Değerli Akçakocalı Hemşehrilerim,

Akçakoca Belediyesi ABİTAŞ çalışanlarımızın, emekçi kardeşlerimizin 2,5 aydır alamadığı maaşlar hakkında bizlerin; AK Parti meclis üyeleri ve Encümenlerimize atılan iftiralar ile maaşların ödenmeme sebebinin AK Parti Politikalarıymış gibi gösterilmesi hakkında açıklama yapma ve vatandaşlarımızı bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur.

ÖNCE İŞÇİNİN ALIN TERİ ÖDENİR!!

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ABİTAŞ çalışanı emekçilerimizin maaşlarını göreve geldiği günden bugüne düzgün ödeyememiş, şimdi ise kasada paraları olduğu halde 2,5 aydır maaşları vermemiştir.

Fikret Başkan göreve geldiğindeki ilk meclis toplantısında “Şeffaf bir meclis ile istişare içinde hep birlikte Akçakoca için çalışacağız” ifadesine rağmen bu cümleler ne yazık ki söylemden öteye geçmemiştir.

Katamaran satışı için internet sitelerine ilan vermiş, tekne bulucularla anlaşmış, Akçakoca’nın reklam yüzü olan Katamaranı gözden çıkarmış fakat tüm bunları yaparken belediye meclisini bilgilendirme ihtiyacı duymadan savunduğu şeffaflık yerine ketum bir şekilde verdiği sözlerin tam tersine davranış sergilemiş, istişare ve bilgilendirmeyi gerek görmemiştir.

Katamaran satışında SGK’dan hacizli olduğunu bile bile ön ödemesini almış, işçi maaşlarına kullanacağı parayı SGK yapılandırmasının ilk taksitini ödemek için kullanmıştır. Akçakoca’mız için emek veren işçi kardeşlerimizin maaş ödemeleri yerine kendi tasarrufu ile SGK ödemelerini tercih etmiş ve maaşları “BİLE İSTEYE” ödememiştir. Evinin ihtiyacını alamayan her bir ABİTAŞ çalışanının tek sorumlusu Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak’tır.

Tekrar ediyorum!!

ÖNCE İŞÇİNİN ALINTERİ ÖDENİR!!

Fikret Albayrak daha önce meclis toplantısında maaş ödeyeceğini söyleyerek 6 Milyon TL sermaye artırımı istemiş ve AK Parti grubu olarak işçiler evine ekmek götürebilsin diye “EVET” oyu verdiğimiz halde Fikret Bey yine maaşları ödememiştir.

Kendisi, Ağustos ayı meclis toplantısında Katamaran satışı pazarlığındayken yeniden sermaye artırımı talebiyle 22 Milyon TL gibi bir rakamı önümüze getirmiştir. Eğer amaç maaş ödemek olsaydı AK Parti grubu olarak yine bu talebe sıcak bakabilirdik.

Fakat Fikret Bey’in derdi maaş ödemek olmadığı için bu talep meclisten geçmemiştir.

Fikret Beyin derdi maaş ödemeyerek işçi kardeşlerimize mobbing uygulamak, işi bırakmalarına sebep olmaktır. Fikret Başkanın önceliği; canlı yayında kendi yandaşlarına verdiği sözlerdir. Tavır ve davranışlarından anladığımız çalışan işçilerimizin ekmeğiyle oynadığıdır.

AK Parti olarak buna müsaade etmemiz, sessiz kalmamız söz konusu dahi olamaz.

7 aydır hiçbir icraatı olmayan Fikret bey, size birkaç sorumuz var;

Ödeme kuyruğuna giren vatandaşımızın paraları ne oldu?!

Atık parsellerdeki satış paraları ne oldu?!

Müteahhitlerden aldığın paralar ne oldu?!

ÖNCE İŞÇİNİN ALINTERİ Ö-DE-NİR !!

 

Bu haber 372 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akçakoca Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Uluslararası Karate Şampiyonasında Ödüllendirildi
Akçakoca Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Uluslararası Karate...
Akçakoca Belediyesi'nin Katamaran Gezi Teknesi İcralık Oldu
Akçakoca Belediyesi'nin Katamaran Gezi Teknesi İcralık Oldu