Reklam
Reklam
Ak Parti İlçe Başkanı Burhan İŞLEYEN :Akçakoca bizim,...

Ak Parti İlçe Başkanı Burhan İŞLEYEN :Akçakoca bizim, Akçakoca hepimizin

12 Temmuz 2024 - 11:11

Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Burhan İŞLEYEN : "Kıymetli Akçakocalılar,
Birkaç gündür Akçakoca ve Düzce kamuoyunda konuşulan, bazı yerel medya organlarında gündeme gelen Kaplandede dağı bölgesinde maden arama izni ruhsatı verildiği iddialarıyla ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum.
Bahse konu olan Kaplandede bölgesi, Çilimli ilçesi ile Akçakoca Sarıyayla  Nazmi Çiloğlu içme suyu barajı su havzası olması münasebetiyle ÇED çevreye etki Değer Raporu ve maden arama ruhsatı almadan, hiç kimsenin maden ocağı kurması veya maden çıkartması mümkün değildir. 
Akçakoca ilçemize bağlı Kurukavak- Karatavuk ve Sarıyayla köy sınırları ve Çilimli Kırkharman köyü ile  Düzce merkeze bağlı Düverdüzü köyünün bir bölümünü içine alan bölgede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Ruhsatları Dairesi Başkanlığı tarafından, 28 Mayıs 2024 tarihli maden arama ruhsatı 3 etabı kapsayan bir ön çalışmadır. Sadece  keşif niteliğindedir. 
Vekillerimiz , il başkanım ,kaymakamımız ve ruhsat sahibi maden arama şirket sahibi Fahrettin bey ile görüşmeler sağladık.
Konunun muhatapları ile uzmanların  kamuoyunu sağlıklı bir şekilde bilgilendireceğinden hiç kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın. 
Ayrıca, Düzce İl Özel İdare Çevre Sağlık komisyonuna konunun araştırılması ve değerlendirilmesi için , Akçakoca İl Genel Meclis üyelerimiz önergelerini hazırladı, komisyondan gelecek haberler ile vatandaşlarımızı en kısa sürede doğrudan  bilgilendireceğiz.
Konu bölgede yaşayan hepimizi, bütün canlıları yakından ilgilendiriyor ve takipçisiyiz.  
Akçakoca bizim, Akçakoca hepimizin." Saygılarımla
Akçakoca Ak Parti ilçe başkanı
Burhan İŞLEYEN.

Bu haber 518 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Duygu Aydoğan'dan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Mesaj:
Duygu Aydoğan'dan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına Mesaj:...
Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Halk Sağlığı Haftası Etkinliği:
Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Halk Sağlığı...