Reklam
"AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Burhan İşleyen’den...

"AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Burhan İşleyen'den Belediye Yönetimine Sert Eleştiriler: 'Şeffaflık ve İstişare Şart'"

06 Ağustos 2024 - 14:46

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Burhan İŞLEYEN : " Değerli Akçakocalı Hemşehrilerim,

Ağustos ayı Akçakoca belediye meclisi toplantısı sonrasında açıklama yapmak ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek ihtiyacı hasıl olmuştur.

Akçakoca Belediyesi nüfusa oranla Türkiye'nin en borçlu belediyesidir.

Hepinizin bildiği üzere Nazmi Çiloğlu başkanımız belediye kasasını o dönemin parasıyla tam 2.500.000 TL dolu şekilde Fikret Başkana teslim etmişti.

Fikret Başkan dolu bir kasayla aldığı belediyeyi 2014 yılında tam 45.000.000 TL borçlu bir şekilde devretmiş üstelik başkanlık yaptığı 2009-2014 yılları arasında da mülk satışları başlamış, cami altındaki dükkanlar, arsalar, otopark önündeki işyerleri gibi pek çok yer de satılmıştı.

2014 yılında Fikret Albayrak ile başlayan "borçlu" Akçakoca Belediyesi serüveni bugün yine kendisinin bıraktığı borçları konuşarak vakit geçirdiği, millete hizmet edeceğine borç bahanesinden başka bir icraat olmadan 5 ay geçirilen bir yer olmuştur.

Fikret Başkan bizzat kendisi "ABİTAŞ şirketinden 77 kişiyi işten çıkarttım, maaş ödemelerini azalttım" demesine rağmen sermaye artırımı istemiş ve biz de AK Parti olarak "son kez" sözüne güvenerek maaşlar ödensin diye "EVET" demiştik. 

2009-2014 döneminde yaptıklarını tekrarlayarak maaş ödemesi yapmak yerine parayı başka yerlere aktarmış ve maaş ödemesi için yeniden sermaye artırımı istemiştir. Ne bu millet ne de AK Parti grubu bunlara kanmayacaktır. Bütün bunlarla birlikte böyle önemli bir maddeyi meclise getirirken ne kendisi ne de ekibinden birisi milletin takdiriyle meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti ile istişare etmemiştir, öncesinde bilgilendirmemiştir.

Belediyemizin gelirleri hiç de azımsanmamalıdır. Her hafta ortalama 2 adet atık parsel satışından gelir elde edilmektedir. Bununla birlikte Akçakoca'mızı seven hayırseverlerden de belediyemize, Akçakoca'mıza hangi miktarlarda destekler geldiğini çok iyi biliyoruz.

Eğer elde edilen gelirler doğru ve yerinde kullanılabilseydi bugün sermaye artırımına ihtiyaç olmayacaktı. Yetkinin yanlış kullanılması ise bizim sorumluluğumuzda değil. Bu sebeple 2. Defa talep edilen sermaye artırımına AK Parti grubu olarak "HAYIR" oyu verdik.

Çözüm önerilerimizi dinlemeyen, dikkate almayan, istişare etmeyen başkan mezbahane kısıtlamasına giderek kasaplarımızı üzmüş, sahillerimizde cankurtaranları çoğaltmayarak turizmi baltalamış, işletmeleri kısıtlayarak esnafımızı ekmeğinden etmiş, müteahhitleri dinlemeyerek toprak ve kat mülkiyeti sahiplerini mağdur etmiş, gönülleri kıra kıra tıpkı kendisinin bir önceki başkanlığı gibi davranmıştır.

Tek Adam olmak konusundaki arzusu kendi partisine dahi zarar vermiştir.

Hükümeti yöneten, meclis çoğunluğunu elinde bulunduran bir parti olan AK Parti ile istişare etmeyi tercih etmesi Fikret Başkana önerimizdir.

Sayın Başkanım, unutmayın ki milletimiz iradeyi size vermişse de idareyi bize vermiştir. 

Bizim derdimiz Akçakoca.

Bizim Sevdamız Akçakoca'dır.

Köklü çözümler için mecliste şeffaflık, samimiyetle bilgi paylaşımı ve istişareye davet ediyoruz.
 

Bu haber 456 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP AKÇAKOCA İLÇE ÖRGÜTÜ AKÇAKOCA BASINIYLA BİR ARAYA GELDİ.
CHP AKÇAKOCA İLÇE ÖRGÜTÜ AKÇAKOCA BASINIYLA BİR ARAYA GELDİ.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul...